Allergi, Baby og Barn, Bli bevisst, Farlig kjemi, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen

Kjemikalier funnet i leketøy

Har du kjøpt tegneseriebladene ‘Prinsesser’ eller ‘Witch’? Pass opp for prinsesse ørepynten, heksetatoveringene og ringene som følger med. De inneholder de helseskadelige kjemikaliene toulen (som er forbudt i maling og leketøy) og akrylsyre.

VG Nett kan vi lese at Egmont Serieforlaget må stanse salget av ørepynt og tatoveringer som følger med de to tegneseriebladene. Det er limet på disse produktene som inneholder de helseskadelige stoffene. Dette er produkter som kommer i direkte kontakt med barns hud, og betegnes som helse- og miljøskadelige. Blant annet kan de føre til hudirritasjoner, fosterskade og medføre allergier.

Så pass opp for hva du kjøper til de små!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.