Hagestell, Økologisk, Urter, Vegetar

Start innhøsting av urtene

Nå som urtene er i full vekst er det lurt å starte innhøstingen. Jo mer man klipper desto mer vokser de! Krukkene med oregano, mynte, basilicum og dill var nesten overgrodd så jeg klippet av en god del for å spare til vinteren. Man kan tørke eller fryse ned urtene. Mange foretrekker det siste siden urtene blir friskere da. Ta av bladene og hakk de gjerne opp og frys ned i merkede beholdere. For tørking kan man henge opp bunter med oregano, da er det lett å dra av de tørkede bladene og ha de i tette krukker. Man kan også bruke ovnen til å tørke urtene.

Hvordan bevarer du dine urter?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.