Drikke, Økologisk

Økologisk vintips

Sommeren er her for fullt og hva er vel ikke bedre enn å nyte et glass avkjølt hvitvin sammen med herlig sjømat? Kunne ikke unngå å legge merke til forrige ukes vintips på Klikk, vinen som ble omtalt var nemlig økologisk! Anmelderen betegner denne hvitvinen som en super økovin!

«Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2009 er både økologisk og veldig god. Den kommer fra stjerneprodusenten Battenfeld-Spanier i Rheinhessen i Tyskland, og den er laget på 100 prosent riesling fra kalkrik leirjord. 80 prosent av vinen er lagret på ståltank, mens de resterende 20 prosent har ligget på 40 år gamle store fat.»

Vineksperten beskriver vinen videre: «Strågul med grønnskjær. Frisk duft av sitron, lime og eple med hint av fersken og mineraler. Middels fyldig med flott frukt, frisk syre og en lang og tørr ettersmak med et fint og lett slør av mineraler.»

Vinen passer til både fisk og skalldyr, men styr unna de aller sterkest krydrede rettene (som trenger en søtere vin) og de kraftigste og feteste (som trenger en fyldigere vin).

Vinen koster 130 kr, les hele anmeldelsen her!

Stadig flere vinprodusenter legger om til økologisk drift. Men å tro at man automatisk får god vin av å drive økologisk, er ingen selvfølge. Her spiller jordsmonn, klima og ikke minst produsenten viktige roller. For å lage god vin, må man holde utbyttet i vinmarken under kontroll slik at man får god konsentrasjon i druene og dermed i vinene. Videre er innhøstningstidspunktet viktig for balanse mellom syre, sødme og alkohol. Når druene er høstet , har vinmakeren i tillegg mange forskjellige grep som kan anvendes for å fremstille vinen, lagre og tappe den før den sendes ut på markedet.

Har du noen økologiske vintips?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.