Allergi, Baby og Barn, Klær, Naturlig, Nybakt mor, Økologisk, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Sommer

Silke – om babyen fikk velge

Visste du at silke er sommerens svar på ull? Ubehandlet silke er et naturmateriale som har mye av de samme egenskapene. Silke luner og varmer når det er kaldt, og den virker kjølende og svalende når det er varmt. Akkurat som ull egner silke seg godt til babyer som ikke selv kan regulere varmen. Silke inneholder store mengder luft som er varmeisolerende. Materialet har stor oppsugningsevne, og er ikke lett antennelig.

Hudvennlig alternativ

Ubehandlet silke er spesielt hudvennlig, og virker sårhelende takke være stoffet serisin. Silke egner seg derfor spesielt godt til de som er plaget med allergi og eksem. Faktisk blir silke anbefalt av hudleger, som en erstatning til ull, til de som reagerer på ull.

Fremstillingen

Silke regnes som et av de mest eksklusive tekstilene vi har, mye på grunn av den møysommelige fremstillingen. Silke blir laget av sommerfugllarver. Når larvene har forvandlet seg til sommerfugler, og forlatt kokongene sine blir disse samlet inn. Kokongene består av tynne, lange, fine silketråder. Dette blir til den edleste silken. De korteste silketrådene som er igjen i kokongen danner grunnlaget for det vi kaller bourettesilke. Denne silken har en karakteristisk grov og ujevn overflate. Bourettesilke har en helende og beroligende effekt på huden.

Vedlikehold

Silke vaskes skånsom i lunkent vann (30 grader) med spesialsåpe for ull/silke. Silke trenger ikke vaskes ofte, men heller luftes godt slik som ull. Når silken til slutt må vaskes anbefales det å alltid vaske for hånd.

Bilder og informasjon er hentet fra nettbutikken 4Children Organic og firmabloggen deres. De har et stort utvalg av rene naturlige barnepdukter, inkludert tekstiler i ubehandlet silke. Anbefaler å lese mer på nettsidene deres!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.