Spirer – en enorm livskraft

onsdag 14. juli, 2010 - 2 Kommentarer »
Les Mer: Ernæring, Kosthold, Mat, Økologisk, Prakisk tips, Raw Food, Vegetar

Ønsker du deg et supersunt og helrått kosttilskudd? Da bør du teste spiring av ulike bønner, linser og frø. Spirer består av den konsentrerte næringen fra frøet, og har et mye høyere innhold av mineraler og vitaminer enn ferdige utviklede planter.
Jeg testet linsespiring – det var superlett og spirene smakte godt!
Det som skjer i frøene, er at fett og stivelse omdannes til vitaminer, mineraler, enkle sukkerforbindelser og proteiner under påvirkning av luft, varme og fuktighet. Frøene våkner til liv og forbereder seg på å gro opp. Den enorme livskraft som har ligget latent, blir så tilgjengelig for deg som spiser spirene.
Kroppens evne til selv å produsere enzymer avtar med alderen og dessuten ødelegges enzymer som finnes naturlig i mat når vi koker eller steker maten. Dette enorme, livskraftige og for organismen høyst nødvendige næringsinnhold som finnes i spirede frø er dessuten svært stabilt og vil fortsatt være tilstede selv om man etter spiringen tørker eller fryser spirene (for lagring).
Så hvorfor ikke starte spiringen allerede i dag?
Kjøp grønne økologiske linser på helsekostforretning. Bløtlegg ønsket mengde natten over. Hell så av vannet og skyll linsene. Jeg hadde linsene i en avlang form med plastfolie over. Elles finnes det ulike typer spirekasser å få kjøpt. Linsene skal skylles ca tre ganger daglig. Pass på at de ikke ligger i vann for da kan de råtne. De skal heller ikke tørke ut. Etter tre til fire dager er spirene klare til å spises. Passer fint til snacks og i salater med mer. Her kan du lese hvordan du spirer andre slags frø og bønner.
Har du erfaring med spiring?
Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

 1. okohagen sier:

  Jeg har et glass med lokk som kan støttes for å avrenne vann som jeg bruker til å spire mine alfalfa-frø :)

  Deilig på brødskiva og i salater.

 2. Grønn og Skjønn sier:

  Så smart! Er det et vanlig norgesglass eller et glass spesielt beregnet på spiring? Og hvor kjøper du dine alfalfa-frø?
  Ja, spirer er nydelig og friskt!

  Ingunn :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.