Allergi, Bli bevisst, Hudpleie, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Kosthold, Kroppspleie, Livsstil, Økologisk, Skjønnhet, Velvære

Sunn hud med økologisk hudpleie

Å ha en sunn og vakker hud er et naturlig ønske for de fleste. Hudtilstanden din kommer an på flere faktorer slik som hvordan du behandler huden, genetisk arv og ikke minst livsstilen. Vi skal her se på hva du kan gjøre for huden din ved å benytte økologisk hudpleie.

Kjemiske stoffer påvirker hudens balanse

Det du smører på huden går inn i huden. Så enkelt er det! Du bør dermed ikke smøre deg med noe som inneholder syntetiske og kjemiske innholdsstoffer. Disse trekker inn i huden, lagres i kroppen og skaper ubalanse for både huden og helsen din.

I en rekke konvensjonelle hudpleieprodukter kan man finne parabener og andre syntetiske og kjemiske stoffer på ingredienslisten. Det er derfor en av grunnene til at man utelukkende bør gå for økologisk hudpleie. Økologiske produkter er nemlig basert på rene planteråstoffer uten kjemiske tilsetningsstoffer. Ikke bli lurt av markedsføring som forteller at et produkt inneholder én økologisk ingrediens, hele produktet skal være sertifisert økologisk. Det er først da du kan være trygg på produktets renhet uten å studere den lange og for mange uforståelige innholdslisten.

Mineralolje vs. Vegetabilsk olje

Ved å benytte økologisk hudpleie unngår du stoffer som er med på å skape ubalanse i huden. Mineralolje for eksempel (også betegnet som bl.a petrolatum, paraffinum liquidum, vaselinum) er et rimelig unaturlig basestoff som er tilsatt mange konvensjonelle kremer og oljer. Mineralolje tetter til porene og blokkerer den naturlige prosessen slik at huden ikke fungerer normalt. Mineralolje gir en falsk mykhetsfølelse, og tilfører ikke huden fettsyrer eller vitaminer. I økologiske produkter møter du i stedet på vegetabilske oljer og fettstoffer slik som f.eks jojobaolje, kokosolje og sheabutter. De utvinnes fra forskjellige planter og trær og  inneholder fettsyrer, vitaminer og næringsstoffer som har positiv virkning på huden.

Syntetisk vs. Naturlig parfyme
Syntetisk parfyme går du også «glipp» av når du benytter økologisk hudpleie. I dag finnes det omkring 1000 naturlige parfymestoffer og 9000 syntetiske parfymestoffer. Det er de syntetiske stoffene man bør unngå. I et enkelt produkt kan en syntetisk duft bestå av mer enn 200 forskjellige kjemiske ingredienser. Det er derfor mange er allergiske for parfymer og får hudirritasjoner. Det er også mange som faktisk blir direkte dårlige av disse duftene. Eteriske oljer derimot er flyktige oljer fra planteriket som naturlig inneholder ulike duftstoffer. De betegnes som plantens hormon, selve livskraften og energien til planten. Eteriske oljer utvinnes fra planter, trær, blomster, blader, frø, frukt, bark, kvae og røtter. De eteriske oljene har i tillegg til sin duft terapeutisk virkning og brukes i bl.a. terapi. De eteriske oljene virker både gjennom huden og via luktesansen. Økologisk hudpleie kan også parfymeres naturlig med ulike ekstrakter slik som f.eks vanilje.
Velg økologisk hudpleie

Parabener, aluminium og sodium lauryl sulfate er også blant stoffene som du bør være oppmerksom på og som finnes i diverse konvensjonelle kosmetikkprodukter. Listen er lang, så det beste er å velge økologisk sertifiserte produkter. Ecocert og BDIH er eksempler på to økomerker som du kan se etter på økologiske hudpleie- og kosmetikkprodukter. Mange synes det er utfordrene å finne frem til gode økologiske hudpleieprodukter. Hos Green Spirit er alle produktene økologisk sertifisert. Her kan du velge blant økologiske produkter innen hudpleie og hårpleie til hele familien.

Uansett hvilke problemer du nå har med huden din – akne, urenheter, pigmentflekker, eksem, allergi – har du full mulighet til å forbedre huden ved bruk av økologiske hudpleieprodukter. Ved å slutte å tilføre huden produkter med syntetiske stoffer vil huden sakte men sikkert gjenopprette sin naturlige balanse. Sammen med gode kostvaner og en god livsstil vil du ikke bare bli sunnere, men også få en fantastisk utstråling. Du vil føle deg selvsikker, og huden vil gløde av sunnhet og styrke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Sunn hud med økologisk hudpleie

 1. Hei på dere "grønne, skjønne, mennskende som virkelig brenner for sund å økologisk hudpleie. Er så enig så enig. SÅ nå må jeg bare gjenta igjen; at bedre å nydelige produkter… der får dere en topp karakter hos meg,) Som sagt til d uendelige var jeg SÅ heldig å vant en godis bagg med hår å kropps prudukter, å disse er bare knæll. i pakken fulgte d med flere pakker produkt kremer på ansikt/øjen krem: Rainforest Cream ansikt og eye cram. Dette gleder meg, fordi produktene er utrolige gode å ikke minst snille å gode med godt voksen hud, som jeg har fått etter vært! Bestandig drukket masse vann, å prøvet å holde et nogelunde godt kosthold. MEN har ofte hatt en tendens til å reagere med rødhet å en form for alergisk reakjon på de fleste ansikts produkter.Men jammen og jammen igjen, etter tre dager med deres flotte krem prøver, har faktisk problemet gitt strålende resultater. Syntes til og med at jeg er kvikkere i blikket, å hovende øyelokk har blitt betraktelig bedre! SÅ jeg er blitt totalt tilhenger, Å der skal jeg forbli")
  SÅ; her kommer en ørliten takke poesi:

  Vi jenter eslsker velvære å skjønnhetspoesi,
  å økologens engler gjør oss nå glad på ny.
  Urter bær å "englestøv" det ligger i våre aner,
  Jeg er en alv av edel sort pleier mine vaner.
  En liten bris, en solgangs vind, hviske lett i øre.
  Geenspirit blogg så grønn og skjønn,vil gjerne videre føre")
  klem fra Hanne Antonsen;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.