Forskning, Helse, Livsstil, Trening

Vær aktiv – lev lengre!

VG Nett kan vi lese om en ny studie som viser at stillesittende personer lever kortere. Selv om du trener jevnlig og sitter i sofaen resten av dagen, er dette ikke nok. Det som teller er at man er aktiv slik at blodomløpet og immunforsvaret holder seg seg på topp. Det er American Cancer Society som har undersøkt 123.000 friske menn og kvinner, og kan presentere store forskjeller i forventet levealder for aktive og stillesittende personer av begge kjønn.

De mindre aktive personene er i faresonen når det gjelder kreft og en rekke andre sykdommer, og står i tillegg i fare for å pådra seg blodpropp. Sittingen kan også føre til økt blodtrykk og høyere kolesterolnivå. Forskerne mener at dette kan forklare den hyppige forekomsten av dødsfall forårsaket av hjerte- og karsykdommer i studien.

«Kvinner som daglig tilbringer over seks timer av sin fritid i sofakroken har hele 40 prosent sjanse for å dø tidligere enn mer aktive medsøstre, dersom disse sitter mindre enn tre timer daglig. Menn som sitter mye har 20 prosent større dødsrisiko. Stillesittende atferd inkluderer for eksempel å se på tv, spille spill, surfe på internett og å lese.» Dette kan vi lese i VG artikkelen.

Er du en aktiv «husmor» eller en real soffagris?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Vær aktiv – lev lengre!

  1. For en vekker! På tide å komme seg opp fra sofaen og røre på seg.

    Takk for at dere satte fokus på dette- det trengte jeg. Nå blir det joggetur neste;)

  2. Denne studien er virkelig en vekker! Er greit å få seg noen spark i ny og ne- også for min egen del!

    Ingunn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.