Baby og Barn, Debatt, Helse, Livsstil

Debatt: Når få mobiltelefon?

Bilde: idg.no
Dette er er et sikkert tema i mange familier! Når skal barna få sin egen mobiltelefon? Lettere tilgjengelighet og trygghet kan være argumenter for å få sin egen mobil. Men misbruk og stråling argumenterer i mot. Mobilgründer Idar Vollvik forteller i et intervju med VG at han nekter sine egne barn mobil før de blir 13 år gamle. Dette kan vi lese på TV2.

» – Vi har 13-årsgrense for bruk av mobiltelefon i vår familie. Det betyr at våre barn på 22 og 14 år har mobil, mens de på syv og 11 år ikke får mobiltelefon før de blir 13, sier Vollvik.

Den kjente mobilgründeren, som bygget opp Chess, og nå Ludo mobil sier det er strålingen som gjør at han har tatt dette standpunktet. – Jeg har fått fysisk vondt i hodet når jeg har brukt mobil for mye. Forskningen peker i ulik retning, men jeg ønsker ikke å ta noen sjanser. Jeg er skeptisk til strålingen, fastholder Ludo-sjefen.

Han er kritisk til at stadig yngre barn tar i bruk mobiltelefoner. – At vi som begynte å bruke den i tyveårene ikke dør av stråling fra mobilen, er sikkert riktig, men jeg er urolig for de som begynner mobillivet som barn og skal bruke mobil resten av livet. Hjernen skal vare hele livet, og usikkerheten om stråling kan være farlig, gjør at jeg anbefaler folk å ta sine forholdsregler, sier Vollvik

Hva er aledersgrensen for mobilbruk i deres familie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Debatt: Når få mobiltelefon?

  1. Jeg fikk mobil når jeg var mellom 6 og 9 år, husker ikke helt når. Og det er jeg glad for, for jeg føler meg tryggere når jeg har mobil i nærheten i tilfelle det skjer noe. Det kan jo skje ting før man er 13 år også liksom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.