Bli bevisst, Debatt, Helse, Livsstil, Miljøvern, Naturlig, Økologisk, Samfunnsansvar

Kritisk til Moder natur?

Er en økologisk livsstil – en hysterisk og merkelig trend for fanatikere?

Jeg får stadig spørsmål om hvorfor jeg gidder å bruke en formue på økologiske varer. Hvorfor jeg ikke spiser det som mange kaller for vanlig mat og at jeg er hysterisk. Hvorfor må jeg ha det en del kaller for spesialvaskemiddel og håndklær? Jo, spørsmålene er mange og en god del er kritisk til denne merkelige økologiske «trenden».
.
Selv lurer jeg jo på hvorfor disse kritiske menneskene kaller produkter med sprøytemidler, kunstige tilsetningsstoffer og alt det andre som har blitt kunstig fremstilt av en mann med hvit frakk og et reagensrør for normalt? Jeg mener at det er vel ingenting merkelig, unormalt og unaturlig med det moder natur gav oss?

Økologisk mat burde ikke hatt et spesielt navn fordi det har jo vært slik som det er hele tiden. I stedet kunne vi stemplet andre produkter for sertifisert kunstig shampoo og Aspartam tyggegummi. Det er jo det som er unaturlig mener jeg. For meg så hadde det vært mer naturlig å ha det slik.

Nei, jeg er kritisk, veldig kritisk.

En liten del av vår fantastiske klode.
.
Det føles rett for meg å unngå potensielt kreftfremkallende og hormonforstyrrende stoffer. Jeg har stor respekt for vår fantastiske jordklode, og ønsker å ta vare på den på best mulig måte.Det er så mye bra å hente fra klodens skattekammer, så hvorfor skal vi klusse med dette som er så bra akkurat slik det er?
.
Vi har jo benyttet oss av naturlige metoder for å bevare produkter på i mange tusen år. Bare tenk på egypternes bruk av eteriske oljer som konserveringsmidler for ekspempel. Koste hva det koste vil, jeg betaler mer enn gjerne for kvalitetsvarer. «Vanlige produkter» er jo billige fordi de inneholder syntetiske stoffer som er billige å produsere og er rester fra fabrikker.

.

Jeg er stolt av å være grønn og skjønn. Så jeg vil faktisk driste meg til å påstå at vi som har en økologisk livsstil er bevisste mennesker i stedet for hysteriske og merkelige.

Hva mener du?

Skrevet av: Linn Jeanette Heggland

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Kritisk til Moder natur?

 1. Jo, jeg er helt enig. Det her snakker om å være bevisst ja, og ikke hysterisk. Men jeg har ofte blitt stemplet som hysterisk opp igjennom.. S

 2. Ja ganske merkelig det der. Vi bruker naturlige produkter og det er spesielt. Men med en gang vi bruker produkter som er tilsatt masse fremmede stoffer som vi har laget selv på en eller annen lab så er det plutselig ok.
  Merkelig å ikke være skeptisk til det? Og hvorfor er det så mange som stoler på at alle disse kunstige stoffene ikke er farlige? Og at de ikke tenker over det en gang. De fleste tenker jo at ingen vil vel tilsette noe som er farlig i produktene.
  Men desverre handler det meste om penger.
  Huff det er ganske skremmende egentlig.

 3. Bra artikkel 🙂 Kanskje noen som fikk en vekker her? Selv lever jeg også grønt og skjønt så mye jeg kan og selvom ingen foreløbig har sagt noe negativt om dette så er det få av vennene mine som har hengt seg på. Rart syns jeg, håper neste generasjon, altså barna våre, blir mer bevisste enn vår plastic-fantastick generasjon!

 4. Er så enig.Har nok blitt kalt hysterisk noen ganger jeg også…Selv om jeg mener selv at jeg bare er litt mer enn middels bevisst på hva jeg stapper i meg selv og familien min.

 5. Fint innlegg……jeg er en godt voksen kvinne som liker veldig godt at de unge er opptatt av å leve sunt. Selv prøver jeg så godt jeg kan å leve økologisk. Får noen bemerkninger i blant, men bryr meg ikke……har blitt veldig bevisst på hva jeg putter i munnen og hva jeg smører på huden osv.
  Holder meg generelt friskere enn mange andre i min omgangskrets, noe jeg tror skyldes variert og sunt kosthold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.