Hårpleie, Økologisk, Prakisk tips, Skjønnhet, Vinter

Ta vare på håret i vinter!

.
Det er for de aller færreste et ukjent fenomen dette med vinterhår. Altså, vi jenter har alle opplevd det; tørt og krusete hår, statisk og flatt hår, lite glans og slitte tupper. Alt dette blir verre om vinteren på grunn av lav luftfuktighet og kulde. Men slaget er ikke helt tapt, det finnes nemlig mye du kan gjøre for å beholde det flotte og glansfulle håret gjennom vinteren. Her kommer mine råd:
 • Fuktighet. Håret trenger alt det kan få, så kjør heller på med fuktighetsrike hårprodukter istedenfor proteinrike, men pass på så produktene ikke inneholder mye vann, noe som gjør at håret vil fryse til ute i kulden.
 • Mindre styling. La håret få en pause fra rettetang og hårføner, style det heller på andre måter. Om du absolutt må gjøre noen av delene, bruk for all del en varmebeskyttende spray.
 • Serum. Finn det perfekte serumet for ditt hår, men pass på å finne en som beskytter håret ditt ute i kulden og som pleier og reparerer tuppene dine. Gjerne en som reparerer krus og som inneholder økologiske oljer.
 • Tørt hår. Pass på å aldri gå ut i kulden med vått hår! I verste fall vil håret ditt knekke, og det er neppe noe du har lyst til at skal skje.
 • Bruk lue. Beskytt håret fra snø og den aller verste kulden og pakk det inn i en god og varm lue. Men husk; styr unna luer av syntetiske materialer, da de gjør håret elektrisk.
 • Dropp hårstikken. Sett heller vekk deler av håret i spenner, eller bruk en stor klype til å samle alt håret i. Strikken vil slite mer på håret ditt enn hva det trenger.
 • Ikke gre vått hår. Ha heller i et serum og gre igjennom det med fingrene eller en grovtagget kam, da sparer du håret ditt for mye slitasje.
 • Kur kur kur. Du kan fint kure håret ditt minst èn gang i uken, men husk å bruke balsam etter kuren er skylt ut, for å lukke skjellagene i håret ditt.
 • Ikke dusj for ofte. Om du synes det er ekkelt å bare dusje hver 3.dag, så vask deg heller med klut og varmt vann hver dag, eller dusj bare kroppen og sett vekk håret i en eventuell badehette.
Hva synes du om disse rådene?

Tar du vare på håret om vinteren?

Hva er dine beste tips?
.
Skrevet av: Tiril Johansen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Ta vare på håret i vinter!

 1. De tipsene der funker også. Jeg har alltid hatt så tørt høy hår av selv hesten til tanten min prøvde å spise det.
  De økologiske hårproduktene som green spirit har er faktisk det eneste jeg har vært fornøyd med.
  Så disse produktene i tillegg til disse tipsene er å anbefale til alle som har "gitt opp".
  Men det skjer ikke på en dag;)
  Supre tips:)

 2. Hvilke serum og kurer anbefaler dere til mitt håpløse hår? Har veldig tørt hår og sliter spesielt med det nå som det er kaldt ut. Eneste som fungerer er å sette det bort i en stram hestehale :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.