Baby og Barn, Babypleie, Bli bevisst, Farlig kjemi, Green Spirit, Helse, Hormonbombe, Innholdsstoffer, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Økologisk, tomtomBABY & tomtomMAMA

Danmark forbyr parabener i barneprodukter

Danmark innfører et forbud mot to parabener i pleieprodukter til barn, fordi stoffene kan være hormonforstyrrende. – Vår tålmodighet med industrien er oppbrukt, sier den danske miljøvernministeren. Dette kan vi lese på Grønn Hverdag sine nettsider.

«Parabener er en gruppe konserveringsmidler som brukes mye i kosmetikk og hudpleieprodukter. Det har i mange år vært kjent at stoffene har hormonforstyrrende effekter, men ekspertene har diskutert om stoffene kan være skadelige for mennesker eller ikke.

Nå forbyr Danmark stoffene propylparaben og butylparaben i barneprodukter. Det er disse to parabenene som har vist sterkest hormonforstyrrende effekter.

– Små barn er mer følsomme for hormonforstyrrende stoffer, som kan føre til at jenter kommer tidligere i puberteten og at gutters sædkvalitet forringes. Derfor ser jeg ingen annen utvei enn å forby bruken av problematiske parabener i kremer og annen kosmetikk til barn under tre år, sier den danske miljøvernministeren Karen Ellemann i en pressemelding.

Hun viser også til at kosmetikkindustrien har hatt mange år på å dokumentere at parabenene er ufarlige, men at industrien «åpenbart ikke kan levere» noen slik dokumentasjon.»

Vi synes det er flott at Danmark gjør dette og håper Norge kommer raskt etter. I mellomtiden får vi bare spre ordet og være føre var. Økologisk sertifiserte produkter inneholder ikke noen av parabenene. Heller ikke mineraloljer og SLS, som heller ikke er bra for huden eller miljøet. Til barn og babyer anbefaler Grønn Hverdag tomtomBABY som er både mild (uten parfyme), uten parabener og sertifisert økologisk. Og det er flere som anbefaler tomtomBABY; Programleder og yoga-instruktør, Vibeke Klemetsen, fortalte for en tid tilbake til KKs lesere at tomtomBABY måtte være den perfekte fødselsgave!

Green Spirit er distributør av økologiske pleie- og velværeprodukter, og har i all sin tid forbudt alle parabenene og andre skadelige stoffer i produktene sine. Og ved hjelp av denne bloggen ønsker vi å spre det grønne og skjønne budskapet slik at flere blir bevisste og kan ta stilling til om man vil stole på norske myndigheter eller om man vil være føre var.

Hva vil du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.