Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – Mars 2011

Bevisste Bloggere er en gjeng bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne klubben for litt over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på over 60 medlemmer – og fler skal vi bli! Fremover vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for mars, nemlig Ida Victoria Grønbekk med bloggen Ida og Mukatt!
  

Hvem er du?
Jeg er ei jente på 26 år som kommer fra Jessheim, men bor i Oslo. For tiden er jeg langtidssykmeldt med kronisk utmattelsessyndrom, og gjør det beste ut av tilværelsen ved å pusle med småting som syprosjekter og blogging.

Hva blogger du om?
Jeg blogger for det meste om fine småting i hverdagen, som syprosjekter, matlaging, sjokoladelaging, interiør, planter, antrekk, loppemarkedfunn eller annet fint. Det er ting som betyr mye for meg, og som jeg synes det er fint å kunne dele med andre. Jeg er dessuten glad i å akkompagnere blogginnleggene med mye bilder.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Mange små bevisste valg i hverdagen gjør meg til en bevisst blogger. Jeg har f.eks. nettopp gjennomført ett år med kjøpestopp på nye ting, og har kun handlet brukt, håndlaget og økologisk i et helt år. Dette året har gjort meg mye mer bevisst på å tenke meg om før jeg kjøper ting, og lete etter alternative løsninger som både blir billigere og mer miljøvennlig. Selv om kjøpestoppen nå er over, kommer jeg selvfølgelig til å fortsette å tenke over hva jeg kjøper inn. Jeg elsker gjenbruk, og har mengder med gode bruktkjøp rundt i leiligheten – både møbler, tekstiler, servise og annet kjøkkenutstyr. Ikke bare er det mer miljøvennlig – gamle møbler er ofte solide ting som er lagd for å vare lenge, og det har mye mer personlighet og sjarm enn nye og masseproduserte ting. Jeg liker å omgi meg med ting som har litt historie bak seg.

Hobbyrommet mitt er stappfullt av gamle dynetrekk, duker og gardiner, og jeg syr nesten bare av gjenbrukte stoffer. Det får jeg mye gode tilbakemeldinger på, og ofte hører jeg at «sånt sengetøy har vi på hytta», «sånne gardiner hadde jeg da jeg var liten» etc. Da er det veldig hyggelig å kunne lage nye og brukbare ting av disse stoffene. Og ikke bare er stoffene flotte – det er mye mer miljøvennlig å bruke det som alt finnes, fremfor å kjøpe nytt. Hvert produkt blir dessuten mer unikt.

 

I matlaging gjør jeg også en del bevisste valg, både med at jeg så langt det lar seg gjøre velger gode, økologiske og «rene» råvarer. Jeg bruker ikke halvfabrikat i matlaging. I stedet lager jeg ofte mitt eget halvfabrikat, ved å lage store porsjoner og fryse ned i porsjonspakninger. På denne måten blir det dessuten til at jeg kaster mindre mat. På mandager har jeg «Meat Free Monday» og lager vegetarisk mat. Jeg har virkelig fått øynene opp for mye god vegetarmat jeg ikke visste om før, og kan anbefale alle én kjøttfri dag i uka. Om vi alle reduserer på kjøttinntaket, vil det ha store miljøfordeler!

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
Tenk deg om før du kjøper nye ting, og prøv i den grad det er mulig å velge brukt. Særlig gjelder dette bomullsklær og andre tekstiler i bomull, siden det går enormt mye sprøytemidler til bomullsproduksjon.

Jeg vil dessuten oppfordre alle til å tenke både smått og stort. Om man tenker «alt eller ingenting», blir det fort til ingeting, i stedet for å ta de små, gode valgene der det er mulig.

Tusen takk til Ida for velskrevne ord. Bloggen til Ida kan du besøke her!

Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med i klubben? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.