Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – April 2011

Bevisste Bloggere er en gjeng bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne klubben for litt over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på over 60 medlemmer – og fler skal vi bli! Fremover vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for april, nemlig Helene Hjønnevåg Sunde med bloggen Food is my religion!


Hvem er du?

Jeg er 28 år, bor i Bergen, er utdannet kriminolog og jobber innen rusfeltet. Jeg har alltid vært veldig glad i å lage mat og har de siste årene blitt mer og mer opptatt av kosthold. Jeg var tidligere vegetarianer, men foretrekker nå å kunne spise det jeg har lyst på – med noen forbehold.

Hva blogger du om?
Bloggen min handler hovedsakelig om sunn mat og gjenspeiler i stor grad det kostholdet jeg selv har, selv om jeg til tider spiser mer usunt enn hva som kommer fram i blogginnleggene. Hovedfokuset mitt er på sukkerfri mat uten hvetemel. Jeg har også innslag av ulike kostholdsretninger som lavkarbo og raw food, og jeg lager en god del vegetarmat. Jeg er opptatt av å spise det som føles bra for meg uten å følge en streng diett og dette gjenspeiles også i bloggen.

Jeg har også restaurantanmeldelser på bloggen. Et ønske om å si hva jeg mener om ulike spisesteder, på godt og vondt, var en av faktorene som gjorde at jeg laget en blogg. I tillegg var jeg delvis arbeidsledig og tengte en «hobby».

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Det som gjør meg til en bevisst blogger er at jeg er bevisst i forhold til miljø og økologi. Det vil si at jeg spiser mye økologisk mat, bruker kosmetiske produkter som er økologiske samt at jeg tar vare på miljøet blant annet ved å kildesortere, spise rester og ikke kaste mat unødvendig. I tillegg er jeg opptatt av hvilke tilsetningsstoffer som finnes i maten vi spiser og er bevisst på hva jeg putter i meg, noe jeg også prøver å formidle til mine lesere.
 
Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
Mitt beste tips må være å i større grad handle økologiske produkter. Jeg vil også anbefale å spørre etter økologiske varianter i butikken. Det vil sende signaler til butikkeierne og produsentene slik at utvalget vil bli større. Slik jeg ser det vil økt salg av økologiske varer føre til mindre svinn og dermed vil utvalget øke og prisene forhåpentligvis gå ned. Butikkeierne vil da også være mer interessert i å ta inn økologiske varer.

 

Tusen takk til Helene, bloggen hennes kan du besøke her!

Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – April 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.