Bli bevisst, Farlig kjemi, Green Spirit, Grønn frisør, Hårstyling, Kjemi konsekvenser, Kjemikalier i hverdagen, Less is More, Økologisk, Produkttips, Skjønnhet

Hårspray – en cocktail av kjemikalier?

Hårspray kan være et vidundermiddel, men ser vi nærmere på en typisk ingrediensliste ligner det mer på rottegift enn et produkt ment for håret. Fragrance, Octinoxate, PEG, Dimethicone, Propylene Glycol, Polyakrylamid, Methylparaben, Oxybenzone… Dette er bare en brøkdel av stoffene som du kan finne i vanlige hårsprayer. I en av hårsprayene vi sjekket fant vi så mye som hele 47  forskjellige ingredienser! Dessuten er mange spraybokser fylt med miljøfarlige drivgasser.

Disse lover deg langvarig hold til kveldens hotteste frisyre og at du aldri mer skal ha ‘bad hair days’. Men hadde du kjøpt produktet om du kunne lese følgende bivirkninger på sprayflasken; Allergier, irritasjoner i øyne, nese, svelg og luftveier, hormonforstyrrelser, celleforandringer og fødselsdefekter hos foster? Og hva med dyrevennligheten til slike produkter?

Hårsprayen opptas ikke bare gjennom huden, men også via luftveiene. Når man bruker hårspray, blir dampene og de små partiklene spredt i alle retninger. Det vil si at stoffene som sprayen inneholder trenger inn via huden og gjennom luftveiene når man puster inn.

Det er derfor et godt råd at når du neste gang skal fikse håret, da bør du ha sjekket innholdsfortegnelsen nøye!

I de helsevennlige og økologiske hårsprayene er det faktisk sukker som gir hold, og naturlige planteråvarer som gir glans, beskyttelse og ikke minst en behagelig duft. Som et grønt alternativ vil vi trekke frem Less is More sin profesjonelle hårlakk.

Denne sprayen styler håret med naturlige filmformere slik som skjellakk, fair trade mascobado sukkerrør og østerriksk skogshonning – og det helt uten noe petrokjemi. Håret får et kraftig hold, flott glans og fuktighet. Syntetiske parfymestoffer er byttet ut med den reneste essensielle olje av siciliansk bergamott, som løfter opp sansene og gir håret en frisk og blomstret duft. Planteråvarene virker dessuten som naturlig varmebeskyttelse og UV-filter. Less is More Hårlakk er oppført på positivlisten over produktene som er tillatt å bruke i grønne frisørsalonger, og er selvsagt ikke testet på dyr. Selges hos frisører og på Green Spirit til 250 kr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Hårspray – en cocktail av kjemikalier?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.