Baby og Barn, Bli bevisst, Kjemikalier i hverdagen, Miljøvern, Økologisk

Grønn skolestart

Nå kommer kanskje dette innlegget i seneste laget da de fleste har gjort innkjøp i forbindelse med skolestart. Men det skader jo ikke å belyse temaet og komme med noen grønne tips!

Papir og skrivebøker: Velg resirkulert, og materiale uten klorbleking. Se etter miljømerkene svanen og blomsten.

Skrivesaker: Kjøp svanemerkede eller vannbaserte produkter dersom du kan. Se etter CE-merket. Unngå produkter som er tilsatt luktstoffer (f.eks muskxylen) og verstingstoffene krom, arsen og bly.

Skolesekker og penaler: Spør produsenten, leverandøren eller forhandleren om innholdet. Unngå perfluorerte stoffer (PFOS/PFOA) (i tekstiler), klorparaffiner, ftalater, bisfenol A og bly (i plast og skinimitasjoner), og krom (i skinn og lær).

Matbokser og drikkeflasker: Velg produkter med glass- og gaffelmerke. Skyll flasker og matbokser for såperester etter vask. Sjekk trekantsymbolet på plastproduktene du kjøper (2, 4, 5 og 6 skal være trygt).

Matpapir: Papir og som er egnet for mat, skal være merket for dette – for eksempel med et glass- og gaffelsymbol. Velg svanemerket matpapir.

I matpakken: Velg rene og aller helst økoloiske råvarer. Fullkornsbrød, wraps, salater, frukt og grønnsaker. Variasjon er sunt!

Kildesorter: Mange mennesker skaper mye avfall. Brett melkekartongen og legg papiravfall for seg. Ekstra pluss for skoler med kompostordning!

Transport: Unngå unødvendig kjøring. Ta skolebussen, bruk sykkelen eller gå!

Kilde: ErDetFarlig

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Grønn skolestart

  1. Kjempefint innlegg :-).. Nå går ikke jeg på en skole hvor jeg bruker mye pennal osv (studerer musikk), og jeg har ingen barn. MEN! Matpakker og drikkeflaske er absolutt aktuelt (også for å spare hundrevis av kroner på å ikke gå i kantina), så jeg takker for fine tips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.