Nå kommer kanskje dette innlegget i seneste laget da de fleste har gjort innkjøp i forbindelse med skolestart. Men det skader jo ikke å belyse temaet og komme med noen grønne tips!
Papir og skrivebøker: Velg resirkulert, og materiale uten klorbleking. Se etter miljømerkene svanen og blomsten.
Skrivesaker: Kjøp svanemerkede eller vannbaserte produkter dersom du kan. Se etter CE-merket. Unngå produkter som er tilsatt luktstoffer (f.eks muskxylen) og verstingstoffene krom, arsen og bly.
Skolesekker og penaler: Spør produsenten, leverandøren eller forhandleren om innholdet. Unngå perfluorerte stoffer (PFOS/PFOA) (i tekstiler), klorparaffiner, ftalater, bisfenol A og bly (i plast og skinimitasjoner), og krom (i skinn og lær).
Matbokser og drikkeflasker: Velg produkter med glass- og gaffelmerke. Skyll flasker og matbokser for såperester etter vask. Sjekk trekantsymbolet på plastproduktene du kjøper (2, 4, 5 og 6 skal være trygt).
Matpapir: Papir og som er egnet for mat, skal være merket for dette – for eksempel med et glass- og gaffelsymbol. Velg svanemerket matpapir.
I matpakken: Velg rene og aller helst økoloiske råvarer. Fullkornsbrød, wraps, salater, frukt og grønnsaker. Variasjon er sunt!
Kildesorter: Mange mennesker skaper mye avfall. Brett melkekartongen og legg papiravfall for seg. Ekstra pluss for skoler med kompostordning!
Transport: Unngå unødvendig kjøring. Ta skolebussen, bruk sykkelen eller gå!
Kilde: ErDetFarlig
Kjempefint innlegg :-).. Nå går ikke jeg på en skole hvor jeg bruker mye pennal osv (studerer musikk), og jeg har ingen barn. MEN! Matpakker og drikkeflaske er absolutt aktuelt (også for å spare hundrevis av kroner på å ikke gå i kantina), så jeg takker for fine tips!
Takk, Hege! Ja, da var det jo litt å hente for enhver – ikke bare skolebarnforeldre! 🙂