Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – August 2011

Bevisste Bloggere er en gjeng bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne «klubben» for litt over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på rundt 70 medlemmer – og fler skal vi bli! Fremover vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for august, nemlig Anette Halvorsen med bloggen Mjuuugly!

Hvem er du?

Jeg heter Anette og er hjemmeværende ME-syk. Jeg har vært over gjennomsnittet interessert i trening og kosthold i mange år, men da jeg ble syk med ME har jeg gradvis blitt ekstra opptatt av helse og livsstil. Det tok ikke land tid før jeg fant kjærligheten til dyrevennlig, raw og super mat.

 

Hva blogger du om?

Jeg blogger om min vei til en friskere hverdag samtidig som jeg er veldig opptatt av et allergivennlig kosthold, noe som innebærer oppskrifter som er glutenfrie, sukkerfrie og melkefrie. Jeg har funnet gleden i et økologisk, rent og rått kosthold med mye supermat. Jeg prøver og feiler og deler positive og negative erfaring med leserene mine. Mest av alt ønsker jeg at bloggen min kan være til inspirasjon for de som leser den og at jeg kan få andre til å se at et kosthold basert på rene råvarer kan være både spennende og fristende.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?

Jeg har gradvis blitt en mer bevisst blogger. Jeg startet med å kutte ut dyretesta kosmetikk, gikk over til økologisk animalske matvarer, kjøpte egg fra frittgående og økologiske egg fra en lokal bonde og det siste steget jeg har tatt er å slutte å spise kjøtt fra dyr og fugl. Jeg er opptatt av at rå vegansk mat og vegetariske retter skal være smaksrike og fristende for de som også spiser kjøtt, da jeg selv vet at det er vanskelig å tro at et måltid uten kjøtt kan være godt. Jo mer man vet om matvareindustrien og hvordan dyr blir brukt, jo mer naturlig blir det å være en bevisst forbruker. Det finnes mange dokumentarer der ute, også fra Norge og jeg syns det er viktig at flest mulig ser disse dokumentarene for en mer bevisst livsstil.

 

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?

Mitt aller beste tips til å gå over til en mer økogisk livsstil er å starte i det små! I begynnelsen kan det virke dyrt å handle økologisk, men hvis man begynner å erstatte noen produkter vil man ikke merke det på kviteringen. Handle i butikker som selger økologiske varer til samme pris som de ikke-økologiske. ICA og Coop selger billige økologiske mat og renholds-artikler. Sjekk tilbudsavisene i posten eller på nett, se etter gode tilbud og handle ekstra mye og frys ned. Benytt naturens skattekammer, plukk ugress som kan spises, sopp, urter, bær og blomster. Tørk de eller frys ned. Og sist men ikke minst, dropp dyretesta produkter. En liste over dyrevennlige merker finner du her: http://www.dyrevern.no/kampanjer/dyretesting/ikke_testet_pa_dyr.

Tusen takk til Anette for intervjuet. Bloggen hennes kan dere besøke her!

Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – August 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.