Grønn frisør, Hårpleie, Hårstyling, Less is More, Økologisk, Produkttips, Skjønnhet

7 step til grønn & skjønn hårpleie

Temperaturforskjeller, sol, saltvann, tørr luft, forurensing, kjemikalier, styling, føning og stress er hårets verste fiender. Derfor er det viktig å gi håret god pleie slik at ditt ansikt får den perfekte ramme! Bruk av riktig hårpleieprodukter samt skånsom behandling er avgjørende for å kunne ta best mulig vare på hår og hodebunn. Her gir vi deg tipsene til grønn og skjønn hårpleie for et sunt og vakkert hår.

1. Vask håret riktig

Bruk lunkent vann til å gjennomfukte hår og hodebunn. Dersom du har veldig sensitiv hodebunn må du passe ekstra godt på å ikke bruke for varmt vann. Masser sjampoen inn med fingertuppene i hodebunnen. Skyll ut og gjenta sjamponeringen en gang til for å få bort de siste restene av støv og fett. Konsentrer deg for det meste om hodebunnen, selve håret bør behandles skånsomt. Håret trenger ikke å vaskes hver eneste dag. Det er tilstanden på håret og hodebunnen som avgjør hvor ofte du bør vaske det. Husk også å vaske hårbørsten din jevnlig.

2. Avslutt med balsam

Bruk balsam hver gang du vasker håret. Balsam lukker skjellaget og håret vil dermed se friskere ut. Sørg for at sjampoen er skylt bort før du fordeler balsam i halve håret, fra midten og ut. Vær nøye med å ikke massere balsamen i hodebunnen, slik du gjør med sjampo da det kan få håret til å bli tungt. Skyll balsamen godt ut. Klapp håret tørt og pakk det gjerne inn i et håndkle. Husk at du aldri skal frottere håret!

3. Ekstra pleie

Kur håret minst en gang per uke for å gi det skikkelig pleie. Pass på at håret er håndkletørt når du har i hårkuren, dette for å kunne trekke til seg mest mulig næring. Anbefalt kurtid er vanligvis 10-15 minutter, men la gjerne kuren virke lenger. Pakk gjerne inn håret i plastfolie, det holder på varmen så pleiestoffene trenger dypere inn i hårstråene. Bruk alltid balsam (eventuelt leave-in balsam) etter hårkuren. Det vil lukke skjellagene i håret og holde på de gode næringstoffene.

4. Klipp

Jevnlig klipp av håret er viktig for å få bort slitte tupper. Har du langt hår og ønsker å beholde det sunt og flott er det spesielt viktig å stusse håret slik at splittede tupper ikke ”spiser” seg oppover.

5. Begrens ytre påkjenninger

Prøv å begrense bruken av hårtørrer samt rettetang, og bruk alltid varmebeskyttende produkter når du styler med varmetilførsel. Sterke stylingprodukter bør også begrenses og byttes til mildere stylingprodukter. Gre alltid håret forsiktig, spesielt når det er vått! Kraftig behandling av håret gjør det slitt og livløst.

6. Konvertering til økologisk

Økologiske produkter har en annen sammensetning enn tradisjonelle produkter. Overgangen til økologisk hårpleie krever derfor ofte en tilvenningsperiode. Økologisk sjampo skummer noe mindre enn konvensjonelle sjampoer noe som skyldes at de ikke inneholder de sterke skummestoffene SLS eller SLES. Derfor vil økologisk sjampo også være mildere og mer skånsom for hodebunnen. Det er i tillegg mange andre syntetiske stoffer du slipper unna når du først går over til økologisk, slik som silikoner, mineraloljer, syntetiske fargestoffer, parfyme og parabener. Disse stoffene irriterer og skaper ubalanse for hodebunnen og kan gi flass og til og med hårtap. Økologiske hårpleieprodukter er laget av naturlige planteråvarer som gir næring og pleie uten å skade hår eller hodebunn

7. Velg gode produkter

I likhet med konvensjonelle hårprodukter får man mest ut av profesjonelle økologiske frisørprodukter. Disse er konsentrerte og ikke tilført masse vann for å kunne selges billig. Og de har ofte en mer avansert sammensetning og er dessuten tilpasset ulike behov. Se etter øko-sertifiserte produkter og produkter som er listet på positivlisten til Grønn frisør. Vi anbefaler å ta en nærmere titt på frisørserien Less is More Organic Hair Care. Denne serien består av økologiske pleieprodukter (shampoer, balsamer/kurer og leave-in pleie) tilpasset flere behov, samt en rekke fantastiske stylingprodukter som har varmebeskyttende egenskaper (hårvokser, geleer, stylingkremer og sprayer), og som alle er økologiske!

 

Har du spørsmål om hår, pleie eller styling, legg igjen en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “7 step til grønn & skjønn hårpleie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.