Ernæring, Helse, Kosthold, Livsstil, Mat, Naturlig, Økologisk, Vegetar

Nøttene du er nødt til å spise!

Hvorfor spise nøtter? Du har sikkert hørt ganske mye om disse fete sakene og du vet helt sikkert at det er kjempebra for helsa å spise nøtter. Men vi trenger alle en liten påminnelse iblant!

 

Mandler
Nærings- og energibombe uten like! Mandelen er rik på kalsium, magnesium, kalium og E vitamin (pluss mange flere vitaminer og mineraler) og masse fett som er godt for både kropp og sjel. Den gjør også underverker for tykktarmen og senker kolestrolet betydelig.

 

Valnøtter
Valnøttene er kanskje de beste nøttene som finnes. De er stappfulle av omega-3 fettsyrer og antioksidanter som blant annet bekjemper kreft, astma og eksem! Hvis du streber etter et sunt hjerte, er valnøtter et «must» i kosten: Disse nøttene senker nemlig kolestrolet, bidrar til hjertesunt fett og forbedrer årene i hjertet ditt!

Cashewnøtter
Cashewnøtter er en av de magreste nøttene man kan finne (selv om de fortsatt inneholder masse hjertesunt fett). De er rike på mineralene kobber, magnesium, sink, jern og biotin.

Paranøtter
Paranøtter er ekstremt næringsrike; kanskje den mest næringsrike nøtten i verden. De er mettet med mineraler og vitaminer, som f.eks selen, E vitamin, magnesium og kobber. De mangler heller ingenting på protein-, fiber- og fettavdelingen!

Macadamianøtter
Proteinrike, høyt fiberinnhold og massevis av umettet fett! De inneholder også massevis av kalium og magnesium. Macadamianøtter er en av de nøttene som har høyest fettprosent, så spis i moderate mengder hvis du prøver å passe vekten.

Hva er din nøttefavoritt?

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Nøttene du er nødt til å spise!

 1. Takk for fin info om de ulike typene 🙂 nøtter er digg!
  Jeg (som er vegetarianer) synes det er veldig godt med nøtter i wok og wraps, som en variasjon i smak og konsistens 🙂

 2. Så bra med litt sånn info i blant:)
  Men har høyrt at ein ikkje bør ete for mykje nøtter.. medan andre seier det er heilt ok å ete ein del pga det sunne fettet .. Kva skal ein tru på? 🙂

  1. Ja, alltid greit med en påminner! 🙂
   Overdrivelser den ene eller andre veien kan skape ubalanse. Jeg tror man kommer lengst med måtehold på alle områder, så en håndfull nøtter hver dag er bare sunt! Viktig å ha i bakhodet at det alltid er best med et næringsrikt og variert kosthold!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.