Bli bevisst, Helse, Livsstil, Trening, Velvære

Trimtips!

Det er høst og dørstokkmila er muligens litt lengere for de fleste av oss enn hva den var f.eks i fellesferien. Er det bra vær byr denne årstiden på et vidunderlig lys som man skjelden ser maken til resten av året og naturen i høstprakt og gyldne farger er jo et kapittel for seg.

Likevel er det ikke til å komme unna at vannrett regn og høststormer dukker opp innimellom og gjør trimturene utendørs litt tyngre å komme i gang med. Har du en firbent venn er det jo bare slik at en MÅ komme seg ut uansett, friskluft og trim har vi jo alle godt av likevel, tobente som firebente.

Godt turtøy er et must, anbefaler «superundertøy» i kløfritt ull, gjerne ispedd litt silkefibrer innerst mot kroppen når kulda setter inn. Det hindrer også at du blir alt for klam og fuktig, dersom du må ty til regntøy ytterst. Devold og Janus er gode kvalitetsmerker. Ett mellomlag «vanlige» treningstøy  og regntøy ytterst ved behov skulle beskytte mot de værste regnskurene og stormene.

Nå er det likevel slik at mange f.eks sykler og går turer i sommerhalvåret og foretrekker enten å skifte til, eller kombinere med innedørs trimformer fra høsten og utover vinteren. Det aller beste er jo selvsagt å kombinere dette året rundt, f.eks med innendørs vektrening på helsestudio og utendørs kardio/pulstrening ved siden av. Er været alt for ille kan man jo også få opp pulsen innendørs, gjennom trimformer som tilbys på treningsenter i grupper; spinningtimer, zumba o.l,  eller individuelt på tredemølle.

En tur i svømmehallen i ny og ne er også å anbefale denne årstiden, det «tiner» opp en kjølig og støl kropp som ingenting annet og virker både avslappende og energigivende på samme tid. Det fine med svømming er jo også at man kan yte etter dagsform, evne og ønske, og at det passer for alle aldersgrupper og formkurver. Avslutt med badstu, varm dusj og litt solarium for riktig å skjemme vekk deg selv!

Noe annet som myker opp kroppen er Ashtanga Yoga, det er bra for kjernemuskulaturen, er god styrketrening og er helt supert for det mentale velværet. Yoga setter på en måte i gang kroppens maskineri, slik at man lettere kvitter seg med avfallstoffer og øker sitt energinivå. Yoga trener også balansen og er svært skånsom trening for leddene, noe som gjør det til en utmerket treningsform for alle aldersgrupper. Pilates er også en treningsform som legger vekt på å styrke kjernemuskulaturen og der pusten brukes aktivt, slik som med yoga.

Er du av den lekne lagspilltypen som likte ballspill på gymmen i skoletida, så kan du sjekke mulighetene for bedriftsfotball/håndball eller volleyball, eller kanskje er det noen damelag som møtes og spiller sammen i nærheten der du bor? Tiden flyr fort når man har det artig under trening!

Vil du helst trene hjemme i din egen stue er det mange muligheter her også, det er vel flere enn meg som har ett eller annet trimapperat stående som med fordel kunne ha blitt brukt litt oftere… Her er viljestyrke ett stikkord! Ofte er det er en fordel om man er flere som har forpliktelser til oppmøte og som kan støtte hverandre. Kanskje dette kan være en inspirasjon?  Har du et trimapperat du sjeldent bruker så sett på favorittmusikken og kjør på!  Har du ikke så la det ikke hindre deg, du kan danse i din egen stue til du er god og svett.

Eller du kan trosse dørstokkmila, kle deg godt og gå lange turer i fjellet eller i skogen. La tankene fly mens føttene beveger seg og nyt gjerne inspirerende musikk eller favorittradioprogrammet ditt mens du går. Ut på tur aldri sur!

Selv synes jeg at slike turer er helt fantastiske å avslutte med en varm dusj eller et godt karbad. Selvsagt med herlige økologiske produkter fra Green Spirit. Hva er ditt Green Spirit favorittprodukt etter trening? Og hva er din favoritt treningsform og hvorfor? Kom igjen å la oss inspirere hverandre. Ha en riktig god trimhøst der ute!

Skrevet av: Christel Rønvik Håvoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Trimtips!

  1. Min hverdag er så hektisk til tider at jeg bare måtte kutte treningsstudioet, så jeg liker å gå gode turer. Helst med hund (er så heldig å være «tante» til en fin rottweilerfrøken). Det er både avslappende og gir fin mosjon. Og nå om høsten er det jo så mange fine farger og så deilig luft ute.
    Jeg ønsker meg noen gode turklær.

    1. Ja, gode turer i frisk luft gir fin mosjon, og ikke minst mentalt velvære! Men får brukt sansene sine på en helt annen måte enn på et treningsstudio. Gode turklær bør skrives på ønskelista til jul! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.