Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – September 2011

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for litt over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå mer enn 70 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for september, nemlig Helga Sofie Pettersen med bloggen Fies Notiser!

Hvem er du?

Navnet er Helga Sofie Pettersen, jeg er i slutten av førtiårene og livnærer meg som skrivende frilanser for blant annet fagpresse, ukepresse og bokforlag. For mer om disse greiene, ligger profilen min på Journalistlagets Frilanskatalog.

Hva blogger du om?

Bloggeriene mine er et overskuddsfenomen. Jeg begynte for å lære hva blogging er, og jeg blogger kun om det jeg selv synes er artig, fint, nyttig eller bare veldig godt!

I praksis gir det «en durabelig dose tips & oppskrifter ispedd vettug viten». Som et slags gammeldags ukeblad, tror jeg. For hvem er vel bare opptatt av hage, mat, miljø, natur, strikking, bøker, reise, viten? Ikke jeg iallefall, jeg vil ha alt! Unntatt tankeløst fjas!

Mitt eneste krav er at jeg skal fatte meg i korthet. Og være snill mot jorda.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?

Først og fremst at alt jeg publiserer skal gi leseren verdi i seg selv.

For eksempel ved å spre tips til hva man kan gjøre eller lage selv – alt fra bursdagskort via ostesmørbrød til ansiktsmasker. Videre sannheter eller kuriosa fra blant annet naturens og historiens verden, litt feel-good er bra, synes jeg.

Og så har jeg funnet en kjerring-nisje: hustell! Sånt kan vi ikke lenger, vi er tvert imot livredd for hva slags ulykker vi kan stelle i stand i hjemmet. Mon tro om de velfylte ferdigmathyllene har noe av skylden?

I tillegg holder jeg meg langt unna happy-shopping-greier. Har jeg ikke annet å plage leserne med, holder jeg kjeft.

 

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?

En krisisk og bevisst innstilling til det meste… Vi bør erkjenne at også moderne mennesker er naturens vesen og tro for guds skyld ikke at noen andre passer på hva vi gjør eller forbruker.

Til gjengjeld er det veldig artig -både å oppdage hva vi blir lurt ut på & å henføres av hvor enkelt det er å gjøre godt!

 

Tusen takk til Helga Sofie for intervjuet. Bloggen hennes kan dere besøke her!

Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – September 2011

  1. Gurimalla, der er jeg jo 🙂

    Bevisst, ja – dog rimelig bevisstløs når det gjelder å følge med… Tusen takk for fantastisk presentasjon, det var nest for meget…

    Nå skal jeg sladre i øst og vest, muligens også feire 🙂

    Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.