Mat, Prakisk tips

Raske matpakketips

Dårlig tid på morgenen trenger ikke nødvendigvis å bety at man ikke rekker å lage seg en god og næringsrik lunsj. Her er et par tips til de som har en hverdag hvor tid kan bli en mangelvare.

Lag matpakken kvelden før

Innimellom så har det ikke noe å si hvor bestemt du er på å våkne tidligere – hjernen oppfatter ikke ringelydene og selv om dette gir deg et par minutters ekstra søvn, kan det også bety at man ikke rekker å lage en solid lunsj på morgenen. Derfor er noe av det lureste man kan gjøre, å lage lunsjen kvelden før! Det smaker like godt og det eneste man trenger å gjøre er å hive matpakken i bagen også er man ute av døra.

Bruk rester

Har du lagd for mye middag? Ikke noe problem; bare legg restene i matpakken og spar både tid, penger og oppvask. Hvis man vet at man har for vane å forsove seg, kan man lage et stort måltid på en søndag og bevare det i frysebokser i kjøleskapet (eller fryseren) og ta med seg på jobb/skole. Enkelt, raskt og sunt!

Frukt

Hvis du mot all formodning skulle glemme å pakke matpakken kvelden før og ikke har tid til å lage noe sunt på morgenen, finnes det en nødløsning: Frukt! Sørg for å alltid ha et par bananer, epler, pærer eller appelsiner i kjøleskapet og ta dem med deg i veska sammen med et par knekkebrød og du har en sunn og superenkel lunsj.

Nødlager

For sikkerhets skyld, kan det i tillegg kanskje være lurt å alltid ha en pakke knekkebrød og et par porsjonspakker med leverpostei eller annet pålegg i skapet på skolen eller på kontoret. Da har man alltids noe å spise hvis alt skulle skjære seg.

 

God lunsj!

Skrevet av: Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Raske matpakketips

  1. Kjempelurt :-).. Vi lager ofte litt for mye middag med vilje (spesielt av wok e.l. som er lett å t med seg), som vi kjøler av og legger i matbokser i kjøleskapet og tar med på skole og jobb dagen etter. Frukt må også alltid være tilgjengelig her, da vi ofte velger 5 minutter ekstra på puta 🙂 hehe.

    Et godt tips er også å kjøpe sunne, økologiske energibarer fra f.eks. iherb, som man har stående i skapet på skole/jobb..

    Og hjemmelaget juice av grønnsaker og frukt, som fungerer som et eget lite måltid. Tapp på «porsjonsflasker» – lett å raske med seg i farten..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.