Ernæring, Grønne godbiter, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk

Lag din egen energibar

Har du en tendens til å bli sulten mellom måltidene, og da spesielt på slutten av arbeids/skoledagen? I slike situasjoner er det lett for å ty til usunne alternativer. Og det er ingen god idé å gjennomføre handleturen på tom mage. Et supert tips er å alltid ha en energibar med seg, og denne kan du enkelt lage selv.

Vi fant en oppskrift på I Form som er skreddersydd for ettermiddagstimene mellom lunsj og middag. Den gir deg ny og sunn energi, slik at du klarer å konsentrere deg igjen. For å få optimal effekt bør du spise den før blodsukkeret stuper altfor mye, dvs. 20–30 minutter før du blir overmannet av søtbehovet. Den virker fordi fordelingen av vitaminer, mineraler, kostfiber, proteiner, karbohydrater og fett er godt balansert, slik at baren utgjør et eksemplarisk lite måltid.

Oppskrift (ca. 26 barer)
150 g valnøttkjerner
200 g svisker uten stein
120 g bokhveteflak
80 g kokosmel
1 økologisk sitron (bare skallet)
2 økologiske appelsiner (bare skallet)
3 ts byggresspulver
60 g soltørkede blåbær

Marinade:
1,5 dl mørk sirup
1 dl grovt peanøttsmør
1 vaniljestang
2 ss appelsinsaft

Slik går du frem

Hakk valnøttkjerner og svisker i små biter. Riv skallet på sitronen og appelsinene. Elt sammen alle ingrediensene. Varm sirup og peanøttsmør i en panne med vaniljekorn og appelsinsaft, hell det over massen og bland godt. Kle en ildfast form (34 x 20 cm) med bakepapir, og fordel massen i den. Stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 20 min. Skjær massen opp i ca. 26 barer, og plasser dem stående på langsiden på en stekeplate. Stek i 15 min til ved 150 grader.

Næringsinnhold

per bar (35 g)

Energi: 142 kcal
Fett: 7,7 gram
Protein: 2,6 gram
Karbohydrat: 16,8 gram
Kostfiber: 2,2 gram

Barene holder seg i inntil tre uker hvis du oppbevarer dem i kjøleskapet. Hvis du ikke får spist dem opp i løpet av tre uker, kan du fryse ned resten. Da kan du ta ut energibarer av fryseren ved behov.

Har du laget energibar før? Del gjerne oppskriften med oss!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Lag din egen energibar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.