Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – Februar 2012

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå rundt 100 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for februar, nemlig Eva Siren Sjøblom Tveito med bloggen Divamamma!

Hvem er du?
Jeg er en ung dame på 26 år. Jeg bor i Skien i Telemark sammen med min mann og datter på 3,5 år. Akkurat nå er jeg gravid og venter en gutt nå i mars (red. gutten har allerede kommet – Gratulerer!). Jeg er utdannet barnevernspedagog og jobber vanligvis som støttepedagog i en barnehage.

Hva blogger du om?
Jeg blogger om veldig mye forskjellig. Alt fra økologisk mat, rene skjønnhets og pleieprodukter, mammalivet, mat, interiør, husbyggingen som vi har som et evighetsprosjekt og generelt om hverdagen vår. Jeg har også blogget endel om helse i og med at jeg har en kronisk sykdom, men disse innleggene kommer ikke like ofte som før.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Jeg vil anse meg selv som en bevisst blogger fordi jeg er veldig bevisst hva jeg tar inn i huset av produkter. Det vil si av matvarer, hudprodukter, pleieprodukter, sminke, vaskemidler og lignende. Her forsøker vi å spise så økologisk som vi kan, og lage det meste fra bunnen av. Hvis vi ikke alltid får til det, er jeg nøye på å lese bak på pakker av matvarer for å vite at de ikke har de ingrediensene vi forsøker å unngå. Jeg er også nøye på hva jeg påfører på huden til min datter og meg selv, og kjøper også rene produkter til min mann. Vi forsøker også å bli flinkere til å bruke økologisk bomull og bambus her i huset, da det er mye bedre for hud, helse og jordklode.

Jeg tipser, råder og gir info via bloggen, for å forsøke å øke en bevissthet rundt dette hos andre. Ved å være bevisst hva man bruker eller spiser av produkter, hjelper du ikke bare deg selv eller familien din, men det påvirker alt du lever i (vår jordklode).

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
Jeg tipser deg om å finne ut av hva de produktene du bruker virkelig inneholder. Hva de ulike matvarene eller e-stoffene virkelig er. Dessverre er vår verden mer og mer påvirket av kapitalisme som igjen fører til billige, dårlige, helseskadelige ingredienser. Ingen tenker over hva slags cocktaileffekt det kan ha ovenfor vår helse, og at mye av det som faktisk blir solgt i norske butikker og apotek ikke er så trygt som vi hele tiden har trodd. Kjøp økologisk og fairtrade så langt det lar seg gjøre. Norsk lokalmat er også en veldig positiv ting.

Tusen takk til Eva Siren for intervjuet, de gode tipsene og for lån av flotte bilder. Bloggen hennes kan dere besøke her. Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – Februar 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.