Vasking av makeupkoster

torsdag 15. mars, 2012 - 4 Kommentarer »
Les Mer: Green Spirit, Makeup, Økologisk, Pomarium, Prakisk tips, Produkttips, Sminke

Å vaske makeupkoster er utrolig viktig – og veldig undervurdert. Merker du at kostene dine begynner å få sminkeansamlinger og blir litt mer «klumpete» og ruere i hårene, burde du kanskje vurdere å gi dem en kjapp tur under krana. Vasking av makeupkoster er veldig gunstig for huden din, ettersom skitne koster i de fleste tilfeller fører til kviseutbrudd, hudormer og generelt uren hud – noe de fleste jenter ønsker å klare seg forut. Dessuten er det så lett!

Du trenger:
-Alle makeupkostene dine (selv de du ikke bruker så ofte)
-Et lite håndkle
-Ansiktsrens

Før du begynner, bør du huske at vasking av makeupkoster kan ta tid, men dette avhenger såklart av hvor mange koster du har. Vær derfor sikker på at du har 20-30 minutter til rådighet.

Husk også at den ansiktsrensen du bruker, helst bør være uten konserveringsmidler, parabener og alt huden ikke trenger. Et godt produkt er Pomarium Multisensorial Cleansing Gel. Husk at etter at du har vasket børstene, skal de ha veldig mye nærkontakt med huden din. Det er derfor ikke gunstig med giftstoffer som direkte berører huden din!

Det siste du bør huske på, er at du bør vaske kostene dine i hvert fall 18 timer før du skal bruke kostene igjen, ettersom det tar en stund før kostene blir helt tørre (eller tørre nok).

Når det gjelder selve vaskinga er det veldig enkelt:

-Ta en av kostene dine og skyll den i lunkent vann, helt til den er gjennomvåt.
-Ha på litt ansiktsrens på selve kosten og gni helt til det begynner å skumme. Du kommer til å se at skummet forandrer farge (etter den sminken du har brukt).
-Skyll kosten helt til vannet er klart.
-Tørk kosten varsomt med håndkleet og legg den til tørk. Husk at du må ha børstene liggende på håndkleet, ikke stående. Dette er fordi vannet renner ned i «kostekjernen» og løser opp limet som holder hårene på plass. Unngå dette!

Gjør dette en gang hver 4.-6. uke, alt ettersom hvor ofte du bruker kostene dine. God vasking!

Skrevet av Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Kaya sier:

    God ide å bruke ansiktsrens. Har brukt Zalo på syntetisk og shampoo på dyrehår. Vet dere om man kan bruke ansiktsrens på dyrehårkostene også?

  2. Mari sier:

    Så smart! Skal prøve dette umiddelbart!

    Har tidligere blitt tipset om å vaske kostene med shampoo, men ettersom jeg den gang brukte shampoo med masse silikoner i, ble busten på kostene glatt og sleipe, og jeg fikk vanskeligheter med og ta opp produkt på kosten, samt påføringen. Nå prøver jeg dette isteden 😉

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.