Allergi, Alternativ til, Bli bevisst, Green Spirit, Hudpleie, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Skjønnhet, Velvære

Hvilken hudtype har jeg?

Det er et spørsmål mange stiller seg. Det virker kanskje som et ubetydelig spørsmål, men det er avgjørende å vite hvilken hudtype du har for å ta riktig vare på huden din. Samtidig så kan det være utrolig vanskelig å finne hudtypen sin – og for mange mennesker forandrer hudtypen seg med årene. Det beste du kan gjøre for huden din er å pleie den utifra hvilken hudtype og hudtilstand du har. Så – hvilken hudtype har du egentlig?

Det er fire hovedhudtyper man snakker om når man tar for seg hudtyper. Disse er fet/uren hud, kominasjonshud, normal hud og tørr hud. Videre kan hudtilstanden være sensitiv, fuktfattig eller solskadet.

For å teste hvilken hudtype du har, kan du ta «rispapirtesten». Vask ansiktet med vann (pass på at du ikke har på deg sminke) og tørk huden skånsomt med et håndkle. Ta et rispapir eller flere og press dem inntil forskjellige steder på huden din. Press rispapirene mot kinnet, panna, nesa, rundt munnen osv. Hvis du har fet hud, pleier rispapiret å feste seg til huden din og absorbere fettet du har på huden. Du vil da se at rispapirene blir litt gjennomsiktig. Da kan du være sikker på at du har fet hud.

Hvis rispapirene ikke fester seg til huden din og det ikke blir gjennomsiktig, har du tørr hud. Fester det seg ikke på kinnene, panna eller andre steder, men i t-sonen, kan du være ganske sikker på at du har kombinasjonshud. Her er litt mer om hver hudtype:

Fet/uren hud pleier å være ganske blank. Et karakteristisk trekk er også at porene pleier å være ganske store og du kan lett få hudormer og kviser.

Kombinasjonshud pleier ikke å ha så store porer, overflaten pleier å være ganske jevn og glatt. Typisk for denne hudtypen er også at det er ganske god blodsirkulasjon, og den pleier å ha en ganske sunn farge. Det kan hende at de som har denne hudtypen blir litt tørre rundt kinnene og oljete i t-sonen.

Normal hud er myk og jevn med fine porer, uten noen særskilte problemer.

Tørr hud føles stram, spesielt etter at man har renset huden. Det er veldig typisk med fine linjer, flassing og røde flekker. Tørr hud mangler fett og trenger derfor tilførsel av nettopp det.

I tillegg til de overnevnte hudtypene kan du også ha forskjellige hudtilstander:

Sensitiv hud blir lett rød og irritert og er spesielt utsatt for synlige kapillærer. Har du sensitiv hud, må du være svært forsiktig med hva slags produkter du bruker! Velg produkter uten parfyme.

Fuktfattig hud kan du ha selv om hudtypen er fet. På grunn av skiftende klima har veldig mange fuktfattig hud og da trengs det påfyll av nettopp fukt og ikke fett.

Solskadet hud føles stram og har tydelige rynker. Huden er også litt slakk og litt læraktig – spesielt rundt kinnene og kjeven. Det er også vanlig med tydelige kapillærer og pigmentflekker.

Har du funnet hudtypen din? Ta en titt innom Green Spirits nettbutikk for å tilpasse hudproduktene dine til hudtypen og hudtilstanden din!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Hvilken hudtype har jeg?

  1. Oppklarende, da har jeg funnet min hudtype og mine hudtilstander, nå gjelder det bare å finne rett produkt….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.