Alternativ til, Bli bevisst, Dyrevelferd, Samfunnsansvar

Dyrevelferd del 1: Dyr i sirkus

Det er tidlig vår og vi nærmer oss sirkussesongen. Om de ikke henger oppe i byen din allerede, så kommer de mest sannsynlig snart. Prangende plakater med smilende elefanter og en lykkelig sirkusdirektør i bakgrunn på alle lyktestolper, butikkvinduer og i alle bakgater.
Men sirkus er ikke langt så idyllisk som det prøver å virke som. Bak disse plakatene skjuler det seg et liv i lidelse for elefanter, løver, kameler og andre sirkusdyr.

Det som skiller sirkusdyrenes liv fra de andre mishandlede dyrenes liv, er at de er de eneste dyrene som lever i transportmidler. Det er ikke unormalt at elefanter bor i store «lastebiler» som kjører verden rundt på turne. Blir sirkuset i en by over lenger tid pleier sirkusdyrene å bli overført til midlertidige bur, båser og andre midlertidige løsninger.

Sirkusdyrene blir også i  aller høyeste grad tatt ut av sitt naturlige habitat, noe som fører til frustrasjon og psykiske problemer for mange av dyrene. Mange innad i sirkusbransjen erkjenner dette, men fordi det er så stor etterspørsel etter sirkusdyr (spesielt elefanter), er mange i sirkusbransjen redd for å tape penger.

Som om ikke dette var nok, blir sirkusdyrene slått med metallstenger, håndflater, pisker og andre våpen. Dette gjøres for å disiplinere dyrene, for å lære dem triks som sirkusindustrien ser på som nødvendige og for å temme dem. Dyr i sirkus er ytterst unødvendig. Er du glad i sirkus, finnes det sirkusvarianter hvor dyr ikke er involvert. Snakk med kommunen din for å se om det er et slikt tilbud der du bor.

Les mer om dyr i sirkus her.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.