Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – April 2012

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå rundt 100 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned vil vi kåre Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for april, nemlig Benedikte med bloggen Frøken Bittersøt!

Hvem er du?
Jeg er Benedikte og bor i Bergen sammen med kjæresten min og mine tre skjønne barn. Jeg er utdannet innenfor økonomi og ledelse og jobber som markedssjef.

Hva blogger du om?
Jeg er opptatt av å ta gode miljøvalg i hverdagen og er veldig bevisst på hva vi putter i og utenpå kroppen. Jeg blogger om miljøproblemer og prøver å gi gode tips for å leve mer miljøvennlig og økologisk. Med mer kunnskap om hva vi putter i kroppen og hva det gjør med oss har også trangen kommet til å lage det meste av det vi spiser fra bunnen av. Spesielt ønsker jeg jo ikke at barna mine skal proppes full av mat med e-stoffer, miljøgifter og palmeolje. Jeg blogger derfor en del om raw food og sunt kosthold. Halvfabrikata er helt ut, og vi prøver så godt det lar seg gjøre å kun spise økologisk mat. For en som før så på mat som noe man bare måtte ha for å ikke besvime er det ganske drastisk å begynne å lage mat fra bunnen og i tillegg blogge om det! Så kan jeg – så kan alle! Jeg er dessuten veldig glad i gjenbruk og synes det er stor stas med arvede gamle skatter og kan nok gå litt bananas på bruktmarkeder!

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Jeg er nok noe over gjennomsnittet opptatt av å ta vare på miljøet og har vært opptatt av dette siden jeg gikk på barneskolen på slutten av åttitallet. Den gangen brukte man fosfat i vaskepulver og bleket papir med klor. Heldigvis er det blitt en større besvisstgjøring på miljøspørsmål siden den gang, men fremdeles kan jeg bli fryktelig frustrert over hvor vanskelig det kan være å leve grønt. Jeg prøver så godt jeg kan å unngå miljøgifter, palmeolje og e-stoffer. Palmeolje finnes jo i det meste av hud-, hårpleie og kosmetikk i tillegg til mat, og jeg har brukt mye tid på å finne produkter som ikke er forpestet med palmeolje. Jeg har jo bodd i Asia og sett de store ødeleggelsene etableringer av palmeoljeplantasjene gjør, og har derfor et veldig bevisst forhold til akkurat dette spørsmålet, noe jeg deler med både leseren mine og alle andre. Jeg håper at jeg kan inspirere andre til en mer miljøvennlig og økologisk livsstil.

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
Det kan være overveldende å bli «helt grønn» over natten, og derfor tror jeg at man bør begynne i det små og så øke på etterhvert. Man kan begynne med å kildesortere og resirkulere og bruke handlenett i stedet for plastposer og så avansere til å kjøpe økologisk mat, kjøpe brukt, kjøpe økolgiske klær, unngå syntetiske klær, velg treleker til barna, kjøre mindre bil, kutte ned på bruken av plast, spise mindre kjøtt, bruke økologisk hudpleie og kosmetikk, valg fair trade og handle på bondens marked… Vær kritisk til dine egne valg og vær bevisst på hvilke valg du tar. Det er bedre å gjøre noe enn ingenting! Jeg prøver også å bevisstgjøre barna mine og og gi dem et godt utgangspunkt for å ta miljøvennlige valg. De synes det er stor stas! En økologisk livsstil skal gjøres med glede, og jeg synes det er fryktelig morsomt å leve grønnere!

Tusen takk til Benedikte for intervjuet og de flotte bildene. Bloggen hennes kan dere besøke her. Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Månedens Bevisste Blogger – April 2012

  1. Så fint intervju med fine Benedikte! 🙂
    Helt enig på det siste spørsmålet; vi kan jo gjøre så mange SMÅ ting som har STOR betydning for miljø og helse! Tror folk har litt lett for å glemme det, og føle at det ikke spiller noen rolle om de tar et «grønt» valg eller ikke.

  2. Kjempe bra:) Gratulerer. Det er så kjekt å se at det finnes bevisste mødre som er opptatt av å lage sunn mat fra bunnen av, og å tarvare på miljøet. Hører så mange mødre si at de ikke har tid eller penger og andre unnskyldninger. Alt er jo en prioriteringssak:) Dette er beundringsverdig. Stå på:))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.