For kvinner, For Menn, Fotpleie, Green Spirit, Hårfjerning, Hårpleie, Kroppspleie, Naturlig, Økologisk, Prakisk tips, Produktanbefalinger, Produkttips, Skjønnhet, Terre d'Oc, Velvære

Hvordan bruke sheasmør?

Sheasmør er kanskje verdens mest naturlige og fullkomne pleiemiddel. Det utvinnes av nøttene til shea-treet som vokser på slettene sør for Sahara. Finner du sheasmøret i økologisk uraffinert form, kan du være sikker på at det gir kvalitetspleie. Sheasmør kan både brukes på hud, hår og negler. Her gir vi noen smarte tips til hvordan du kan bruke sheasmør!

Sheasmør for ansikt og hud
Masser ansiktet ditt med litt sheasmør (en bit som er ca. like stor som en femtiøring er nok). Pass spesielt på å massere godt inn den nedre delen av nesa di, ørene, leppehjørnene dine og panna, for huden her kan ofte være tørr!

Sheasmør nærer og pleier huden din, forebygger og lindrer tørrhet og premature rynker, mørke ringer, kviser og andre urenheter. Bruker du uraffinert (økologisk) sheasmør, kan du bruke sheasmøret daglig eller når det enn skulle trenges. Har du tenkt å barbere legger, bikinilinje, armhuler eller ansikt (for menn), kan du massere litt sheasmør på området du skal barbere. Dette bidrar til å holde huden myk og forebygge røde prikker som gjerne oppstår etter barbering.

Sheasmør er ideelt som kuldekrem! Smør på –  og huden er beskyttet mot uttørking og forfrysning.

Sheasmør for hår
Sliter du med devitalisert hår, kan du massere en generøs mengde sheasmør i hår og hodebunn. Når du har massert ferdig, skal du pakke inn håret i et varmt håndkle i 30 minutter. Når du er ferdig med behandlingen, kan du style håret som vanlig eller du kan sove med sheasmøret i håret og vaske håret som vanlig dagen etter. Dette er spesielt effektivt for tørt hår og tørr hodebunn og hvis du har flassende hodebunn. Dette kan du gjøre opptil 2-5 ganger i uken. Hårkvaliteten, både med tanke på fuktighet, tykkelse, vekst og tekstur vil forbedre seg betydelig.

Har du tenkt til å bade i saltvann eller badvann med klor (svømmebasseng/svømmeanlegg), bør du massere inn håret med sheasmør for å beskytte mot salt og klor som tørker ut håret. Når du er ferdig med å svømme, kan du dusje håret som du ellers ville gjort.

Sheasmør for kropp
Sheasmør passer perfekt for deg som sliter med tørr hud etter soleksponering (ikke glem solkrem – sheasmør er ikke en erstatning!) og når kulda setter inn. Dette er på grunn av at sheasmøret er en vitaminbombe uten like – fylt med massevis av A-, E- og F-vitaminer og gunstige fettsyrer. Masser ansikt og kropp med sheasmør i 2-5 minutter. Dette hjelper også å forebygge strekkmerker, ujevnheter og tørr og flassende hud.

Andre bruksområder
Sliter du med tørre og sprukne hæler, kan du massere føttene dine daglig med sheasmør. Legg føttene i bløt i varmt vann i 15 minutter. Fortsett så med å skrubbe føttene med en svamp eller fotstein. Bytt ut vannet med nytt, varmt vann og tilsett en teskje sheasmør til vannet. Så legger du føttene i bløt i vannet i 15-20 minutter. Tørk føttene og smør dem med sheasmør. Gjenta 1-2 ganger i uka.

Du kan også bruke sheasmør som håndkrem, hvis du skulle ønske det. Dessuten er det ideelt for tørre områder som albuer og knær! Økologisk uraffinert sheasmør passer for alle hudtyper (også problemhud), og for liten og for stor!

Økologisk, uraffinert Fair Trade sheasmør får du kjøpt hos Green Spirit for 279 kr.
God fornøyelse!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Hvordan bruke sheasmør?

  1. Jeg har blitt helt forelsket i sheasmør 🙂 Jeg syns det er litt for mye jobb å smøre inn ansiktet med det, fordi den må være helt myk/smeltet for ikke å dra huden for hardt, så jeg smeltet og blandet det med litt hampolje og tindvedolje (ikke-komedogene ingredienser begge to i motsetning til en del andre planteoljer), og det er den perfekte nattkremen for tørr hud med arr og rødhet.

    1. Takk for supert tips, Ida! Hampolje og tindvedolje er også fine råvarer til hudpleien.

      Mange kan oppleve at når kun sheasmør brukes på huden, føles det mer oppbyggende og beskyttende på grunn av den tykke konsistensen i motsetning til hva en flytende olje gjør.

      For skånsom påføring, ta en liten bit sheasmør mellom hendene og varm opp til det smelter i håndflaten, påfør så ansiktshuden!

  2. arganolje og shea butter har vært redningen i vinter både for hår, hud, lepper, hender osv… for ett allsidig pleiemiddel shea butter er! *thumbs up* ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.