Alternativ til, Bli bevisst, Gode råvarer, Lag selv, Miljøvern, Økologisk, Prakisk tips

Grønn påske

Påsken er her og med det betyr det at vi alle sammen får et litt høyere forbruk av sjokolade, egg og påskeegg. Her er et par tips som letter litt på samvittigheten og miljøet!

  • Kjøp kurver du kan bruke år etter år. Her burde du satse på kvalitet, ikke kvantitet! Gir du bort kurvene dine, kan du legge igjen en liten lapp som forteller mottakeren at kurven kan brukes på nytt igjen neste påske!
  • Ikke kjøp «plastikkgress» som du har oppi påskekurven. For det første, så er det laget av plastikk og for det andre blir det veldig rotete. Har du kjæledyr eller småbarn, kan de lett putte det i munnen og enten bli syke eller få det i vrangstrupen. Som alternativ kan du kjøpe grønt papirgress eller lage ditt eget ved å rive i stykker gamle aviser. Sisal er også dekorativt. Hvis du har lyst og har tilgang til det, kan du til og med bruke ekte gress!
  • Er du og familien glad i å male egg, bør dere bruke så naturlig maling som mulig. Spar penger og miljøet for tradisjonell maling som er full av giftstoffer! Bruk heller naturlig farge som kommer fra forskjellige matvarer. For rød- eller rosafarge, kan du bruke tranebærjuice, granateple, rødbeter, jordbær, bringebær og andre røde matvarer. For gulfarge kan du enten bruke gurkemeie eller safran. Blåbær gir blåfarge og gul løk sørger for en varm oransjefarge. Har du tilgang til det, kan du bruke rødvin som erstatning for lilla maling. Flere tips finner du her!
  • Pleier du å gi bort påskeegg til barna dine, kan du kjøpe påskeegg som er av litt bedre kvalitet og bruke dem om igjen. De holder i årevis, og har du lyst, kan du dekorere egget forskjellig hvert år.
  • Har du mulighet til det, kan du fylle påskeegget med økologisk godteri og overraskelser! Du kan også lage dine egne søtsaker ved å bruke naturlige og økologiske ingredienser. Her har du oppskrift på sunn, hjemmelaget påskesjokolade!
  • Har du mulighet til å velge miljøvennlige tulipaner – så gjør det!

God påske!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Grønn påske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.