Lag selv, Oppskrifter, Økologisk, Raw Food

Grønn & Skjønn påskespesial: Lag sunn og god påskesjokolade!

Hva med å lage påskesjokoladen fra bunnen av? Den blir mye sunnere enn den du kjøper ferdig i butikken. Når du lager sjokolade fra bunnen av har du full kontroll på sukkernivå og hvilke fettstoffer som benyttes. På den måten kan du lage sunn og god påskesjokolade! Vi forhørte oss med en mester innen faget, nemlig Økosjokolade, om de kunne dele sin beste oppskrift på påskesjokolade. Jo, selvsagt kunne de det og serverte oss denne fristende sammensetningen:

Sjokolade med raspet skall av øko-appelsin:

 

100 gram kakaomasse
50 gram kakaosmør
20 gram agavesirup
20 gram rå honning
ca. 3 ss. revet skall av en økologisk appelsin

Smelt kakaomassen og kakaosmøret skånsomt i vannbad og bland i søtningsmidler og appelsinskall. Visp alt godt sammen og hell blandingen konfektformer eller i et tynt lag i bunnen av en plastboks. Sett den i kjøleskapet til den har stivnet (ca. 30 min.)

Du finner alle råvarene i shopen til Økosjokolade (bortsett fra appelsin da 🙂 ). Der finner du dessuten flere oppskriftstips og info om ren, rå, økologisk og sunn sjokolade! 

 

Er du glad i sjokolade?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Grønn & Skjønn påskespesial: Lag sunn og god påskesjokolade!

  1. Er i gang med å lage både rå sjokolade og råe godtekuler. Har som mål å ikke spise sukker denne påska, men det er ikke lett. Masse fristelser…

  2. […] og blande å mikse på farten. Oppskrift kommer når de er ferdig. De står til avkjøling nå. * Rå påske sjokolade med oppskrift fra Grønn og skjønn. Jeg hadde i tillegg litt appelsinjuice i selve sjokolademassen, fordi jeg bare elsker appelsin! * […]

  3. Så fint å høre at mange allerede er i gang med å lage sunt og rått påskegodt! Og supert at det også er noen som lar seg inspirere! 🙂
    Kos dere masse og riktig god påske!

    Påskeklem fra Ingunn

  4. Å fikk lyst til å lage det og kjøpte inn ingrediensene og kom til kassen på Helios. 452 kr ble sluttsummen. Det er den dyreste sjokoladen jeg har spist hvertfall.Til og med kassa damen fikk sjokk over prisen for litt sjokkis,men det er jo økologisk og uten sukker så det er jo verdt det:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.