Bevisste bloggere

Månedens Bevisste Blogger – Mai 2012

Bevisste Bloggere er en gruppe bloggere som tar bevisste valg i hverdagen med tanke på miljø og økologi. Vi startet denne “klubben” for over ett år siden og den har vokst til en flott gjeng på nå rundt 100 medlemmer – og fler skal vi bli! Hver måned kårer vi Månedens Bevisste Blogger hvor den utvalgte blir intervjuet og får et eget oppslag her i Grønn & Skjønn.

Med dette ønsker vi å presentere Månedens Bevisste Blogger for mai, nemlig Elin Pettersen med bloggen Elins englestreker og andre gleder!

Hvem er du?
Jeg er en kvinne på 42 år, bosatt i Nordnorge, har to voksne barn på 17 og 21 år. Har bodd landlig til i Steigen kommune som ligger litt nord for Bodø. Her har jeg latt mine barn vokse opp i vakker natur å boltre seg i. Nå er jeg på flyttefot til byen for en liten periode. Jeg er utdannet barnepleier og har jobbet en del år i barnehager, etterhvert tok jeg utdannelse som Interiørkonsulent gjennom NKI og spesialiserte meg på fargefaget, etterhvert har da hatt praksis i fargehandel, noe som passer meg veldig godt, hjelpe kunder med farge og materialvalg.

Jeg er ellers en sjel med mange interesser, elsker å lage mat og ellers lage det meste av alt mulig, multikunstner må jeg vel kanskje kalle meg! Siden jeg var liten pike har jeg hatt sansen får å skape av det man har for hånden. Jeg har som hobby å sy om, trekke om, male om og dekorere om, brukte ting istedet for å kaste. Også når det gjelder selvdyrking av krydderurter og bruk av ville urter fatter jeg stor interesse.

Det var dette som fikk meg igang med blogging. Jeg ønsket å inspirere andre til å finne glede med å skape om og bruke av det vi har tilgjengelig. Jeg er veldig for at vi i fremtiden skulle kunne dyrke mye av maten selv og støtte opp om de nære lokale matprodusentene som driver økologisk. Jeg har prøvd meg på å lage naturlige håndlagde såper, med hell! Det ønsker jeg å vie mere tid til etterhvert, også det å lage gode kremer av selvdyrkede ringblomster og urter vi har i naturen er mine neste prosjekter.

Hva blogger du om?
Jeg blogger om ting som gleder meg i hverdagen, bildene jeg maler, englestrekene mine, omsøm og ommalingsprosjekter, litt om hage og urter, kreative idèer, turer i skog og mark, hjertesteiner og inspirerende idèer jeg finner via andre nettsteder som har med helse, økologisk livsstil, gjenbruk, redesign og interiør å gjøre.

Noe av det jeg blogger om er blandt annet det jeg syr om av brukte tekstiler, vinvesker og handlenett. Vinveskene er unike vesker jeg syr om av brukte tekstiler og maler frem engler med tekst «skål for livet» og «lev vel». Det begynte med en julepresang til ei niese i familien, da noen hadde besøkt min blogg og lagt merke til denne. Da fikk jeg bestilling på tre stk slike vinvesker med disse englestrekene mine på.

Hva gjør deg til en bevisst blogger?
Det som gjør meg til en bevisst blogger er ønsket om å inspirere andre til å leve et mere enklere og bedre liv, som jeg tidligere nevnte, gleden det er ved å skape om og bruke det vi har, dette gjør at vi reduserer forsøplingen av vår vakre jordklode.

Hva er ditt beste tips til en økologisk livsstil?
Mitt beste tips til en økologisk livvstil er å benytte seg av de lokale matprodusentene man har i nærheten, unngå sprøytemidler i mat og krydder, giftige vaskemiddel, bruke økologiske skjønnhetsprodukter og klær. Være bevisst på malingen man bruker i huset – det finnes miljøvennlige malingsprodukter. Dyrk gjerne krydderurtene selv, det er enkelt!

Tusen takk til Elin for intervjuet. Bloggen hennes kan dere besøke her. Ønsker du å lese mer om Bevisste Bloggere og bli med? Da finner du mer info her!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.