Allergi, Alternativ til, Kosthold, Mat, Oppskrifter, Økologisk, Vegetar

Glutenfri og veganske artisjokkburgere

Sommeren er her og hva passer vel ikke bedre enn en oppskrift på burger når grillsesongen er i gang? Denne burgeren er latterlig lett å lage og smaker fantastisk godt. Er det enda ikke grillvær der du bor, lar det seg også gjøre å steke disse i panna. Fordelen med denne burgeren er at den både er sunn, vegansk og glutenfri og passer derfor de aller fleste!

Ingredienser
350 g smeltede artisjokkhjerter
250 ml frossen spinat
500 ml sortøyebønner
250 ml grillsaus

Fremgangsmåte
1. Ha alle ingrediensene i en food processor og bland til alle ingrediensene er helt blandet. Det skal fortsatt være litt grovt i blandinga.
2. Form en håndfull av blandinga til en burger og stek, grill eller bak i 30 minutter (men husk å sjekke underveis, ettersom tiden varierer avhengig av størrelsen på burgeren) på 175 grader.
3. Ha burgerene i et (glutenfritt) hamburgerbrød og topp med grillsaus og friske grønnsaker etter ønske.

Frys rester eller nyt alt med en gang!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Glutenfri og veganske artisjokkburgere

  1. Smeltede artisjokkhjerter ….her må det være en feil 😉 Og den frosne spinaten skal vel tines først? Oppskriften så spennende ut, så jeg får lyst til å prøve den. Men for helt nye vegetar/veganere ville det kanskje også være lurt å skrive kokte svartøye-bønner, det er utrolig hvor avhengig folk er av veldig tydelige oppskrifter for å lage litt ukjent mat.

  2. Hei, Vigdis! 🙂
    Grunnen til at jeg skrev «smeltede artisjokkhjerter» er fordi man som regel får kjøpt disse frosne, og som du sier er folk veldig avhengig av tydelige oppskrifter! Det er viktig at artisjokkhjertene ikke er frosne. Jeg kunne også ha skrevet «hermetiserte artisjokkhjerter», men jeg har ikke prøvd denne oppskriften med akkurat dèt og vil derfor ikke ta sjansen på å skrive det.

    Håper den smaker godt når du lager den! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.