Livsstil, Prakisk tips

Bo grønt på hotell

Grønne hoteller er et nytt fenomen som har oppstått og utviklet seg enormt etter at det ble in å være miljøbevisst. Når du er på forretningsreise eller vil slappe av litt på ferie, har det heldigvis blitt lettere å leve like grønt på hotell som du gjør hjemme.
Men først og fremst – hva er et grønt hotell? Akkurat slik som grønne hjem, er det mange forskjellige måter man kan være grønn og miljøbevisst på. Du kan gjøre alt fra å resirkulere, spare strøm eller bruke miljøvennlige vaskemiddel.
Et godt grønt hotell blander mange forskjellige måter å leve grønt på. Sparedusj på badet, sjeldnere vask av håndklær, miljøvennlig sjampo og såpe og rengjøring gjort med miljøvennlige vaskemiddel er alle måter grønne hotell kan operere med. Det er også vanlig at disse hotellene serverer lokalt dyrket mat som ofte er økologisk.

Å finne slike hotell kan virke litt vanskelig. Heldigvis er det ikke det! Det er et voksende antall nettsteder som hjelper deg med bestilling og du kan til og med sjekke anbefalningene på hotellene.

Green Hotels Association har en fin oversikt over grønne hotell.

Green Hotel Reviews er et nettsted hvor besøkende anbefaler det grønne hotellet de har bodd på. Dette nettstedet omfatter bare hotell i USA.

Eco Hotels of the World omfatter grønne hotell rundt hele verden. Denne siden er kanskje mer aktuell for oss nordmenn som oftere drar på ferie til Europa.

God ferie!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Bo grønt på hotell

 1. Bra med oversikt over miljøbevisste hoteller, men dessverre få (ingen?) norske hoteller i disse oversiktene så vidt jeg kunne se. Jeg bor mye på hotell i Norge i forbindelse med jobben i perioder, og det hadde vært supert om det hadde blitt enda mer fokus på miljø på hotellene. Jeg ønsker meg spesielt flere økologiske produkter på frokostbuffetene rundt omkring. Det skal sies at flere begynner å bli flinke på andre områder, men det var denne frokosten da… 🙂

  1. Ja, dessverre er det veldig lite kjent med grønne hotell i Norge.
   Det kan også ha noe å gjøre med at det ikke er mange som vet hva det er, derfor prøver vi i Grønn & Skjønn å bevisstgjøre! 🙂
   På Radisson Blu Hotellet nærme Oslo S har de noen økologiske alternativ i frokostbuffeen og litt soyamelk o.l., men du har rett i at det hadde vært supert med mer fokus på miljø i hotellbransjen!

   1. Det var litt pussig at et par dager etter jeg skrev kommentaren så lå jeg på Quality hotell på Oppdal, og de hadde faktisk hadde relativt bra utvalg av økologiske frokostprodukter 🙂

 2. Carlton Hotell Guldsmeden i Oslo kan anbefales på det varmeste! Jeg nøt oppholdet til fulle, alt er så gjennomført og gjennomtenkt og jeg fikk den herlige økologiske følelsen fra hele konseptet. Virkelig deilig å kunne nyte en fullstendig økologisk frokost.
  http://www.hotelguldsmeden.com/oslo/

  Hotell Guldsmeden finnes også i Århus og København (Danmark) samt en «resort» på Bali og leilighet på den franske riviera. De er i ferd med å sertifisere alle hotellene sine i hht anerkjente Green Globe Certification – http://www.greenglobe.com – .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.