Bli bevisst, Lag selv, Prakisk tips

Gjør handlebagen din enda grønnere

Ved å kutte ut eller kutte ned på bruken av plastposer, gjør du som enkeltperson en enorm innsats for miljøet. Det enkleste tipset er å ta med seg en handlebag til butikken som du bruker om igjen og om igjen i flere år, eller til bagen blir ødelagt. Her er noen tips til hvordan du kan gjøre handlebagen din enda mer miljøvennlig!

1. Velg materialene dine med omhu
Hvis målet ditt er å kutte ut plastposer, bør du sørge for at handlebagen din ikke er i et materiale som er like ille (f.eks ny-plast). Se etter bager som er laget av resirkulert plastikk eller polyester, økologisk bomull eller hamp. Prøv også å velge et materiale som du vet tåler en trøkk, ettersom du sannsynligvis skal ha tunge varer som du skal bære hjem i bagene flere ganger.

2. Lag din egen
Hva med å lage din egen handlebag? Har du en gammel duk du uansett skulle ha kastet eller et putevar du ikke har bruk for lenger, finn frem symaskinen (eller nål og tråd) og begynn å sy!
Ikke bare er det miljøvennlig, du sparer også penger.

3. Hold bagene dine rene
Å holde handlebagene dine rene er en viktig og god måte å unngå vekst av mugg, sopp og bakterier på stedet du skal ha matvarene dine i. Ta med deg bokser eller små bøtter som du har oppi handlebagene, sånn at du kan legge melkeprodukter som kan lekke eller frossen mat oppi. Hold fisk og kjøtt unna frukt og grønt for å unngå spredning av bakterier. Hvis noe skulle komme til å lekke, vask bagene med en gang du kommer hjem. La bagen tørke helt til du bruker den neste gang.

4. Hold deg unna posene
Er du av typen som liker å legge eplene dine i en pose når du er i butikken, så burde du vite at det ikke alltid er like nødvendig. Kjøper du veldig store mengder frukt og grønt, er det kanskje lurt å ha med seg en resirkulerbar pose laget av hamp eller økologisk bomull, men skal du ha 2-3 epler og 2 sitroner – dropp posen! Eventuelt så kan du bruke gamle putevar eller gensere for å ha grønnsakene oppi.

5. Husk bagen
For å faktisk bruke bagen, må du huske bagen. Ha bager liggende i baksetet av bilen, i vesken eller ryggsekken din eller heng en bag på innsiden av garasjedøren. Har du en fast handletid i uken, kan det være lurt å sette på en alarm på mobilen som du kaller «Husk handlebag!»; da vet du at du ikke glemmer det.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Gjør handlebagen din enda grønnere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.