Bli bevisst, Miljøvern

Tre enkle tips til en grønnere livsstil

Mange av oss ønsker å leve grønnere, men det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Man kan synes at det kan virke vanskelig å bli «helt grønn» over natten. En gradvis tilnærming kan være løsningen, og her er tre enkle tips til hvordan du kan leve en mer miljøvennlig livsstil.

Handlenett er fett! 

Flere land har innført forbud mot plastposer. Her hjemme må man foreløbig ta saken i egne hender. Dropp plastposen når du går på butikken. Det finnes mange nettbutikker som selger søte nett. Plastmengden produsert mellom 2000-2010 overgår hele produksjonen i hele forrige århundre, og holder på å gjøre hav og sjø til plastikksupper. Hvis vi fortsetter å bruker samme mengden plastikk de neste årene, kommer produksjonen av plastikk til å øke med ytterligere 200 prosent.

 

Innfør Kjøttfri Mandag

For mange kan tanken på å bli veganer eller vegetariner være for voldsom. Men å droppe kjøttet en dag i uken er noe alle kan klare.  Siden 1989 har kjøttforbruket vårt mer enn doblet seg. Sammenliknet med fremstilling av grønnsaker er kjøttproduksjon svært ressurskrevende. Hele 18 prosent av de globale klimagassutslippene stammer fra matproduksjon basert på dyr. Om du én dag i uken bytter ut en kjøttmiddag med en vegetarrett, kuttes dine CO2-utslipp med 170 kilo i året. Gjør alle Norges innbyggere dette, tilsvarer det utslippene til 360.000 biler! På Grønn Hverdag får du hver mandag kjempefine og smakfulle vegetar middagstips.

 

Bruk naturlige og økologiske kosmetikkprodukter

De fleste har hørt om parabener, men konvensjonelle kosmetikkprodukter er fulle av andre tilsetningstoffer vi ikke vet langtidseffektene av. Konvensjonelle produkter inneholder dessuten ofte miljøgifter. Miljøgifter er kjemiske forbindelser som tas opp i næringskjedene, på land, vann og kroppene våre. Felles for dem er at de IKKE brytes ned i naturen. Giften blir i naturen til evig tid. Gjør deg selv og miljøet et tjeneste ved å bytte til naturlige og økologiske kosmetikkprodukter.

 

Hva er dine beste tips for en grønnere livsstil?

 Skrevet av Benedikte Bakkeli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.