Proteinkilder for vegetarianere

tirsdag 9. oktober, 2012 - 1 Kommentar »
Les Mer: Ernæring, Kosthold, Vegetar

Noen av de første spørsmålene mange vegetarianere får når de forteller at de er vegetarianere, er hvordan man får i seg nok protein. Som regel er ikke dette et problem for vegetarianere; det er nemlig vanskelig å få i seg for lite protein hvis du har et nogenlunde balansert kosthold. Men det hender likevel at noen, vegetarianere eller ikke, ikke får i seg nok protein. Hvilke proteinkilder er best? Hvordan kan du spise mer proteiner uten å måtte begynne på tilskudd?

Som sagt er det vanskelig å få i seg for lite protein, selv for vegetarianere, selv om mange kanskje skulle trodd noe annet. Et kosthold rikt på meieriprodukter, frukt, grønnsaker, bønner, nøtter og fullkorn skal gjøre susen. Føler du likevel at du spiser for mye frukt og grønt og for lite av alt annet (som kan gjøre at du kanskje mangler litt protein), bør du satse på å få i deg mer yogurt, (soya)melk, ost, bønner og linser, nøtter, fullkorn og tofu. De sistnevnte er spesielt rike på protein og burde være en del av ditt daglige kosthold.

Sist, men ikke minst, hvorfor er egentlig protein så viktig?
Protein, i likhet med alle andre næringsstoffer kroppen trenger, er helt nødvendig for oppbygning og vedlikehold av muskler og skjelett og det frakter i tillegg næringsstoffer rundt i kroppen vår. Det er ikke bare en bodybuilder-trend som har dukket opp nå nylig. Dessuten er det en en viktig ingrediens i forbrenningsprosessen og er i veldig stor grad med på å holde deg sunn og frisk!

Skrevet av Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. ywea sier:

    som dere skriver : et balansert kosthold er viktig. jeg tror mange kjøttetere kunne lært litt av det også ;p

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.