For kvinner, Hudpleie, Skjønnhet

Trenger huden din et lite pusterom?

Man skal gjerne drikke 8 glass vann om dagen, trene 5 ganger i uka, spise sunt, legge seg tidlig og pleie huden godt fra utsiden for å få fin hud. Men er det en annen hemmelighet? Er det huden din egentlig trenger, et lite pusterom?

Er det virkelig sant at å droppe sminke gjør huden din sunnere?
Har du sensitiv hud eller hud som er utsatt for kviseutbrudd, er det noen fordeler ved å avstå fra sminke i tide og utide. De største synderene når det gjelder utbrudd er parfyme, allergener, konserveringsmidler og oljer i sminke. Disse kan nemlig forårsake utbrudd og fortetning. Men er du flink til å fjerne sminken før du legger deg, skal det ikke være noe problem. Husk alltid å vaske ansiktet en til to ganger daglig og glem ikke å eksfoliere!

Kan hud faktisk «puste»?
Det øverste hudlaget er dødt, så det trenger ikke «å puste». Når det er snakk om å la huden puste, er det som oftest snakk om porene er tette eller ikke. Tette porer kan forårsake kviser, hudormer og andre urenheter som de aller fleste helst vil unngå. Det kan også gjøre at huden ser tristere ut, så her er det bare til å begynne å fjerne sminken bedre! De indre, levende hudlagene får oksygen og næring fra blodet og fra det du putter i kroppen. Det er nettopp derfor det er viktig å passe på hva du spiser, drikker og putter i ansiktet!

Kan selve sminken gjøre at huden ikke får puste?
Ja, absolutt! I gamle dager, for ca. 2000 år siden brukte de salve laget av dyrefett, stivelse og tenndioksid som foundation.. Det er ikke akkurat noe man vil ha i ansiktet! Men man bør være obs på at ikke alle hudpleieprodukter og alle sminkeprodukter trenger å være like ille som sistnevnte for at det skal få et negativt utslag på huden. Mange produkter er i dag stappfulle av ingredienser som huden ikke har godt av, uansett hvor strengt lovverket er på det i dag. Derfor er det alltid best å velge økologiske produkter som du vet hvor kommer fra og hva inneholder. Ta en tur innom Green Spirits nettbutikk for å lese mer eller ta en titt på Grønn & Skjønn-bloggen!

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.