Helse, Livsstil, Velvære

Lær deg å koble av ved hjelp av 5 enkle steg

Dagen er nesten over og du vil bare sitte og slappe av og ikke tenke i et par minutter før du går til sengs for dagen. Plutselig kommer du på at du har gått tom for melk eller at du har glemt å ta en viktig telefon. Det er lett å la seg distrahere når du prøver å ta deg en komplett pause uten å bruke TV, PC eller bok. Før man går til sengs er det veldig avslappende å ta seg et par minutter hvor man bare renser tankene (også kjent som meditasjon). Her er noen enkle tips til hvordan du kan gjøre dette lettere og uten å bli distrahert:

1. Kvitt deg med distraksjonene
Hører du barna i bakgrunnen eller venter du på en viktig telefon er det vanskelig å klare å slappe av helt. Derfor er det lurt å vente til alle i huset har lagt seg og skru av telefonen (og alle andre duppedingser).

2. Ikke stress
Ikke stress med å komme i den tankefrie tilstanden. Sitt og prøv å koble av helt helt til du slutter å tenke og føler deg «sentrert». Stresser du med å komme i denne tilstanden, kommer du ikke til å lykkes.

3. Kontroller pusten
Å kontrollere pusten er en av de mest effektive måtene å få en selv til å koble fra siden det er et naturlig verktøy som beroliger kroppen. Prøv å pust jevnt og fokuser ordentlig på pusterytmen. Hver gang du merker at tankene begynner å vandre, bare fokuser på pusten igjen. Dette må ofte gjentas et par ganger før det setter seg ordentlig.

4. La det gå
Merker du at tankene begynner å vandre, ikke bli irritert på deg selv. Aksepter at du mistet fokus i et lite øyeblikk og fortsett å fokusere på pusten.

5. Sett på en behagelig alarmlyd
Uavhengig av om du har lyst til å koble av i 10 minutter eller 1 time, sett på en alarmklokke med en behagelig ringetone sånn at du vet når du er ferdig. Dette hjelper deg å fokusere på å koble fra istedenfor å sjekke tiden hele tiden.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.