Allergi, Bli bevisst, Farlig kjemi, Helse, Hormonbombe, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Økologisk

KK skriver om kjemikaliene du bør unngå i kosmetikk

KK har i samarbeid med hudlege Bjørn E. Bondevik listet opp en rekke kjemikalier som man bør unngå, i en artikkel som nylig ble publisert på KK.no. Stoffene som frarådes er parabener, Imidazolinyl urea, diazolidinyl urea, propylenglycol (PEG; PPG), petrolatum, syntetiske fargestoffer og Sodium Lauryl Sulfate.

Hudlegen anbefaler spesielt folk med atopisk eksem og kontaktallergi å være tilbakeholden med kremer som inneholder parabener og urea. Han synes det er skremmende med den kjemiske «cocktaileffekten» av stoffer sammen og eventuelle skadevirkninger dette har på kroppen. Bondevik legger til at billigprodukter ofte har mer av de skadelige stoffene i seg. «-Man får det man betaler for.» Har du sensitiv hud eller er redd for disse stoffene stoffer, kan man satse på de grønnere, økologisk kremene.

 Vi synes det er flott at det er fokus på dette i media!

Sjekk ut denne linken for vår egen komplette liste over kjemikalier som du bør styre unna i kosmetikken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “KK skriver om kjemikaliene du bør unngå i kosmetikk

  1. det er ikke lett å styre unna, da det er vanskelig å vite hva som er bra og ikke, om kremene virker bra på huden eller om sminken sitter som den skal. green spirit sine produkter føler jeg meg trygg med 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.