KK skriver om kjemikaliene du bør unngå i kosmetikk

fredag 15. februar, 2013 - 2 Kommentarer »
Les Mer: Allergi, Bli bevisst, Farlig kjemi, Helse, Hormonbombe, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Økologisk

KK har i samarbeid med hudlege Bjørn E. Bondevik listet opp en rekke kjemikalier som man bør unngå, i en artikkel som nylig ble publisert på KK.no. Stoffene som frarådes er parabener, Imidazolinyl urea, diazolidinyl urea, propylenglycol (PEG; PPG), petrolatum, syntetiske fargestoffer og Sodium Lauryl Sulfate.

Hudlegen anbefaler spesielt folk med atopisk eksem og kontaktallergi å være tilbakeholden med kremer som inneholder parabener og urea. Han synes det er skremmende med den kjemiske «cocktaileffekten» av stoffer sammen og eventuelle skadevirkninger dette har på kroppen. Bondevik legger til at billigprodukter ofte har mer av de skadelige stoffene i seg. «-Man får det man betaler for.» Har du sensitiv hud eller er redd for disse stoffene stoffer, kan man satse på de grønnere, økologisk kremene.

 Vi synes det er flott at det er fokus på dette i media!

Sjekk ut denne linken for vår egen komplette liste over kjemikalier som du bør styre unna i kosmetikken.

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. the princess sier:

    det er ikke lett å styre unna, da det er vanskelig å vite hva som er bra og ikke, om kremene virker bra på huden eller om sminken sitter som den skal. green spirit sine produkter føler jeg meg trygg med :)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.