Helse, Livsstil, Prakisk tips, Trening

Vær tilstede i øyeblikket!

Mindfulness handler om å være tilstede i øyeblikket. Glem fortid og konsentrer deg om det som skjer her og nå.

Mindfullness

Vi lever i en tid preget av tempo, en kontinuerlig informasjonsstrøm og inntrykk. På tross av alle våre tekniske hjelpemidler og økende valgmuligheter føler de fleste mennesker en manglende styring og kontroll over hverdagen. Oppgavene strømmer til, vi har konstant en følelse av  at vi skulle og burde rekke så mye mer enn det vi gjør. De fleste går mer eller mindre rundt i en anspent tilstand hvor stresshormonene pumper runt i kroppen. Dette gjør noe med oss både fysisk og psykisk. Vi merker det på en kontinerlig og ustoppelig tankestrøm, konsentrasjonsproblemer, indre krav og anspenthet.

Mindfullnesstrening er et stressmestingsprogram som er tilpasset det moderne menneske. Det norske navn for mindfulness er oppmerksomtsnærvær. Det er enkle praktiske teknikker som hjelper deg å være helt tilstede og oppmerksom i nuet. Det er teknikker som hjelper deg å oppnå ro og balanse i jobb og fritid.

Ved å lære deg oppmerksomtsnærvær vil du få større  frihet til å reagere konstruktivt i ulike stressende situasjoner hvor du ellers lett ville la deg overmanne av stressende tanker og følelser, hvor du reagerer på autopiloten. Mindfulnesstrening er en inngang til en frihet som gir deg mulighet for å styre og styrke både ditt sinn og din kropp. Det gir deg kontakt til din indre ro slik at du kan være tilstede i øyeblikket.

Det finnes kurs flere steder rundt om i landet som tilbyr trening i mindfullness. Det finnes også CD’er og videoer på Youtube som kan guide deg til tilstedeværelse i øyeblikket. Nylig ble det lansert en norskguidet Mindfullness App som hjelper deg både med å huske og å gjennomføre mindfullness-treningen. Appen koster bare 14 kr og kan lastes ned her.

Hva er din erfaring med mindfullnesstrening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Vær tilstede i øyeblikket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.