Kosmetikk, Kosthold

Omega 3 til huden

Du har kanskje fått med deg at kroppen vår trenger omega 3 for å fungere, og at omega 3 bidrar i viktige prosesser i kroppen – som immunforsvar, muskler og ledd, hjerte og kar etc. Det du kanskje ikke visste var at også huden nyter godt av omega 3.

omega

Huden er nemlig vårt største organ og trenger også smøring. Veldig mange er redd for olje når det gjelder hud fordi de er redd det tetter til huden og skaper tette porer eller kviser. I de aller fleste tilfellene er det ikke oljen i seg selv som gjør dette men forskjellige andre ingredienser eller forurensninger.

Hvis du opplever at huden din er tørr eller fuktfattig kan du godt prøve å ta et omega 3 tilskudd for å hjelpe huden i den viktige smøringsprosessen. Har du akne kan faktisk omega 3 hjelpe å regulere talgproduksjonen også.

Men huden er det siste organet i kroppen vår som tar til seg omega 3, og det er derfor lurt å ta største dose beskrevet på pakken for å sørge for at huden får nok. Pass på at enkelte personer kan oppleve å bli litt kvalm hvis de tar inn høye doser omega 3, og at det da er bedre å begynne med små doser, også øke litt annen hver dag.

Bruker du omega 3? Hva er din erfaring?

Skrevet av Anita Husevåg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Omega 3 til huden

  1. Jeg passer på å få i meg omega 3 gjennom linfrø eller chiafrø, siden jeg ikke er så altfor glad i å bruke tilskudd 🙂 Jeg strør litt på havregrøten eller bruker i bakst, og såvidt jeg kan huske trenger en vel bare sånn… en teskje til dagen eller noe av linfrø (som inneholder minst), for å dekke hele dagsbehovet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.