Naturmiddel, Prakisk tips, Velvære

Oljerens av munnen

Olivenolje

Når du pusser tennene dine får du bare bort de vannløselige avfallstoffene på tungen, og de fettløselige blir igjen og skaper vond lukt eller gir en gul/brun farge på tungen. Rens derfor tungen og munnen med olje så ofte som mulig. Helst hver dag, men du kommer også langt med å gjøre dette en gang i uken.

Slik gjør du:

Bruk mandelolje eller olivenolje da disse smaker minst. Du kan også bruke kokosolje, men da må du smelte den først, og du må bruke den lunken. Ta ca ½ dl olje i munnen, ikke svelg det ned, men gurgle det rundt som når du bruker munnskyllevann. Bruk ca ett minutt på å gurgle oljen i munnen. Skyll ut og børst tennene og tungen lett etterpå. Legg merke til fargen på oljen når du spytter ut, i begynnelsen er det en gusjen farge på den. Gjør dette flere ganger til oljen du spytter ut er klar.

Skrevet av Anita Husevåg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Oljerens av munnen

  1. Wow, dette var kjempesmart! Tanken på å ta en halv desiliter olje i seg virker litt ubehagelig (selv når en ikke skal svelge det), men jeg må ihvertfall prøve 🙂

  2. Oil pulling 🙂 Gjorde det hver dag i ca 3 uker, men brukte da solsikkeolje. Gurglet det rundt i 20 minutter før jeg spyttet ut. Syns faktisk at tennene mine ble hvitere også, men ble til slutt litt lei siden det tok såpass lang tid. Gjør det innimellom da, men ikke riktig så lenge 🙂

  3. Man kan også bruke kokosolje! Det beste er faktisk å gjøre det i dusjen, for da har man tid uansett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.