Helse, Sommer, Velvære

La humla suse i ferien!

Et visdomsord av ukjent opphav sier at » Den lever best som kan kunsten å slappe av».

For mange  har selv den etterlengtede ferietiden en tendens til å bli oppfylt av stress og forpliktelser og opp i alt glemmer vi å  «lade batteriene», som det så fint heter. Et velkjent begrep som står som en motsats til dette er å  «La humla suse». En annen betegnelse for «å nyte livet sorgløst og uten bekymringer» – ( The Free Dictionary).

Så hvor ofte tillater vi oss egentlig det? Bare slappe av, være tilstedet i nuet og koble helt ut? I ferien om ikke ellers er det kanskje tid for og  trene litt på vår «nåtidsmuskel» ved å være oppmerksomt tilstede i øyeblikket, noe som gjerne kobles til begrepet «Mindfullness».

Det å gjøre gledene enkle kan også være en vei til et godt liv. Samt så ofte som mulig leve i nuet framfor i fortid og fremtid. Et kinesisk visdomsord sier at: » Vi kan ikke hindre sorgens fugler i å fly over oss, men vi kan hindre de i å bygge rede.» Noe å tenke på i forhold til hvor mye verdifull energi vi i grunn bruker på å bekymre oss for det som har vært før og det som kommer fremfor oss, i stedet for å være i øyeblikkene vi har her og nå!

Så øv deg litt nå i ferien på å nyte hverdagens fine små stunder og ikke nødvendigvis gjøre noe såkalt fornuftig hele tiden. Mange trenger også å trene på å ikke få dårlig samvittighet for å slappe av. Si til deg selv at du gjør det i kjærlighet til deg selv og dine omgivelser, fordi det er viktig å også leve i samsvar med sitt indre, eller sjelen sin om man vil… og hvordan kan man klare det om man aldri har tid til å bare roe ned å være seg selv nok?

rose-in-water-wallpaper-16

Så la humla suse, slapp av og kom gjerne i kontakt med magefølelsen og dine indre verdier når stunden passer seg slik. La tanker fly og spinn kreative tankerekker. Om du er veldig anspent kan det å fokusere på pusten, det å puste rett, (puste med magen, rolige gode åndedrag) være fint å fokusere på. Kommer det vonde tanker, så verken dvel ved dem eller anstreng deg for å jage dem bort, godta at de er der, la de gå sin gang og gå videre, nye tanker vil komme etterhvert.

Mange som sjelden tar seg tid til å komme i kontakt med seg selv på denne måten eller de som rett og slett grubler for mye, kan ha godt av å bli minnet om å  «drite i bagatellene». Her må jeg nesten få skyte inn et visdomsord til, nå av Lin Yutang: «Livsvisdom består blant annet i kunsten å forkaste det uvesentlige». Noe å tenke på for de fleste av oss innimellom.

girl-relaxing-hammock_53343991-620x325

Ellers så kan vi jo enkelt å greit lære litt av katten i ferien vår. Den kan virkelig kunsten å slappe godt av. Hva ser vel mer avslappet ut enn en katt som virkelig strekker seg ut og nyter livet i solsteiken? Men fra spøk til alvor så er det mye man kan snike inn som gode og verdifulle «la humla suse stunder» i ferien. Hva med en middagslur eller en siesta innimellom? Reiser man på tur med små barn er jo det riktignok ikke alltid like enkelt, men er dere flere kan dere jo kanskje bytte på å få hvile litt ? Andre former for avkobling kan jo være å høre behagelig musikk, lese ei god bok, gå en fin tur eller dyrke litt av sin hobby. Både det å nyte stillheten i naturen og det å være i et hyggelig sosialt lag med gode venner kan være avslappende, alt ettersom tid og sted.

Mindfulness-GPs

Sist men ikke minst; Gi deg selv lov til å dagdrømme! » Våkn opp med et smil og jag etter livet. Lev det, nyt det, smak det, lukt det, føl det» (Joe Knapp).

Ha en riktig god og avslappende sommer!

Skrevet av Christel Rønvik Håvoll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.