God pleie for underarmer

mandag 1. juli, 2013 - 2 Kommentarer »
Les Mer: Hårfjerning, Hudpleie, Kroppspleie

Mørke armhuler, svetteringer, barberingsutslett og nupper på armhulene er ikke alltid like behagelig, og ikke minst, så ser det ikke så veldig bra ut. Å glemme underamene når man skal pleie kroppen sin er fort gjort, men her er noen raske pointers til hvordan du kan ta godt vare på underamene!

Rundt 43% av kvinner har sensitive underamer og det gjør ikke saken bedre at mange av oss barberer oss daglig, bruker trange klær og påfører deodoranter fulle av kjemikalier som kroppen vår ikke trenger. Fordi underarmene generelt ikke får mye luft og er utsatt for mye fuktighet, har de en annen pH-verdi en resten av huden.

Barbering eller ikke?
Å barbere underarmene fjerner hår raskt og effektivt, men barberbladet bidrar også til å lage mange småkutt og småsår på huden under armene. Hvert lille sår og kutt blir infektert fordi dette er en del av den naturlige helingsprosessen. Det er ikke alle som føler disse småinfeksjonene, men for de som føler det så er det svært ubehagelig med rød, irritert hud med små nupper på. Så hvordan kan man unngå dette?

Alle hårfjerningsmetoder har sine fordeler og ulemper, men den metoden som har flest ulemper er hårfjerningskrem-metoden. Fordi tradisjonelle hårfjerningskremer inneholder mange røffe kjemikalier, er det lett å irritere huden med denne metoden. Har du veldig sensitiv hud, er den beste metoden voksing nettopp fordi voksing ikke angriper hudens overflate og derfor skaper mindre irritasjon. Det tar også lenger tid før hårene vokser ut igjen, noe som gir huden nok tid til å hele seg etter hårfjerning. Her er det utrolig viktig å bruke en god voks som ikke inneholder stoffer som ikke er gode for huden. Et eksempel på en voks som er spesiallaget for sensitiv underarmshud er Acorelle Hair Removal Strips for armhuler & bikinilinje.

Husk at underarmspleien ikke bare går ut på gode hårfjerningsvaner, men også hva du påfører armhulene daglig. En god deodorant er alfa og omega; spesielt hvis du sliter med sensitiv hud. Prøv Acorelle Regrowth Minimizer Deodorant eller Acorelle Fresh Care Deodorant som begge inneholder pleiende ingredienser som er beregnet for sensitiv hud som lett blir irritert. Begge er fri for aluminium, parabener og andre giftstoffer.

Skrevet av Mays Dakhil

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. Silje Silje sier:

    Får helt makk av å tenke på å vokse armhulene, AU! Jeg pleier forresten å smøre armhulene med sheasmør på kveldene jeg, de dagene jeg husker på det.

  2. ~Lin sier:

    Eg tåler ikkje voks-når eg blir vokset så får eg blåmerker og røde flekker og store hårsekker som nesten revner-så for mitt vedkommende er dette no brainer.Eg tar de 3 minuttene med kjemikalier enn blodutredelser og blåmerker og blødende hårsekker anyday. Nå skal det være sagt at eg har mannehår og veldig senstiv hud ( tar predneselone ) barbering er no no,reagerer på de forskjellige legeringene i bladene,samt at veldig få er dyrevennlige..

    men flott artikell! og eg lærer mye nytt her inne 😉

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.