Acorelle, Alternativ til, Bli bevisst, Deodorant, Green Spirit, Hårfjerning, Hårpleie, Hårstyling, Hudpleie, Innholdsstoffer, Kjemikalier i hverdagen, Kosmetikk, Kroppspleie, Less is More, Makeup, Mille Ulivi, Økologisk, Parfymer, Produktanbefalinger, Produkttips

Økologisk og parabenfritt fra topp til tå

Det har aldri vært enklere å velge økologiske og parabenfrie kosmetikkprodukter som nå, og vi er utrolig stolte over å kunne tilby et så bredt spekter av trygg og god kosmetikk! Her guider vi deg fra topp til tå!

 

Håret

Vi vil helst unngå silikoner, SLS og parabener i håret og i hodebunnen, derfor kan du velge mellom shampoer, balsamer og spesialpleieprodukter tilpasset din hårtype fra Less is More som er en profesjonell økologisk serie.

Til stylingen er Less is More sin Honeywax og Kiselwax super for gutta (og jenter med kort hår), og for langt hår er stylingkremen Flower Whip f.eks. et godt alternativ. Fra Less is More finnes det styling for alle behov; Rose Serum kurerer frizz og Thyme Lacque gir hold til frisyren, bare for å nevne noe!

For de aller minste har vi tomtomBABY Vaskegel som er en 2 i 1 sjampo og kroppsvask, som for øvrig fikk toppkarakter i Grønn Hverdags store test av babypleieprodukter.

Less is More HoneywaxAnsiktet

Her er det essensielt å velge en fuktighetskrem tilpasset din egen hudtype, rense huden rikitg og unngå verstingstoffer slik som mineraloljer, parabener og syntetisk parfyme. Mille Ulivi tilbyr aktiv hudpleie for den mest sensitive hud. Men ønsker du noe i en litt lavere priskategori, har Terre d’Oc flere gode alternativer. Argan ansiktskrem og elixir f.eks passer de fleste hudtyper og har naturlige regenererende egenskaper, men har du veldig tørr hud bør du gå for Shea-kremen som gir maksimalt med næring. Oriental Fig-kremen er for de som ønsker litt mer anti-age-ingredienser i hudkremen sin. For ung hud som ønsker beskyttelse mot aldring, kan se på Acorelles hudpleieutvalg, her finnes noe for enhver hudtype.

Å ha en god renserutine er alfa omega for best mulig resultat av den daglige hudpleien. Et godt utvalg av økologiske og parabenfrie renseprodukter og tonic til ansiktet finner du her.

Maske og peeling én til to ganger i uken er også en fin gest for å friske opp hudtonen, rense i dybden, fjerne døde hudceller og booste fuktighet og næring til huden. Pomarium Regenerating Gourmet Exfoliating Scrub inneholder eplefiber som gjør jobben effektivt og skånsomt, mens Mille Ulivi Revitalizing Mask gir en kraftig, men skånsom regenererende behandling av huden. 

 

Mille Ulivi Revitalizing Mask

Makeup

Litt makeup eller mye, Terre d’Oc tilbyr det meste fra mineralfoundation i løspudderform og BB Cream, mascara, øyenskygger, leppestifter, lipglosser, solpuddere og blush, alt i økologisk kvalitet og uten dyretesting, parabener eller animalske ingredienser. Makeup skal fremheve din skjønnhet samtidig som huden pleies og skal kunne «puste» normalt. Terre d’Oc er et sunt og godt alternativ til makeupprodukter med syntetisk farge, parabener, aluminium og triclosan.

 

Halsen

Det er her vi oftest sprayer på oss parfymen, men er den bra for deg? Acorelle har laget en parfymekolleksjon av naturlige og økologiske råvarer og helt uten syntetiske tilsetningsstoffer. Dette er parfymene som gjør deg vel og virker oppkvikkende eller nedstressende ettersom hvilke essenielle oljer som er benyttet. Et godt og mildt alternativ til syntetiske dufter som kan gi allergi.

Armhulen

Her er det kjempeviktig å bruke en ren og trygg deodorant uten aluminium og parabener. Armhulen har en spesielt tynn hud og man må tenke seg godt om hva man smører på her. Ja, vi ønsker å unngå svettelukt også, så la oss derfor velge en økologisk deodorant som virkelig virker slik som Acorelle sin deodorant med rose, eller trøffeldeodoranten som er nøytral i duften.

Acorelle Fresh Care Deodorant

Hendene

Vi smører og smører, men huden er fremdeles tørr og ru! Hva er galt med håndkremen? Mineralolje er et unaturlig fettstoff som legger seg utenpå huden og hindrer huden i å puste og ta til seg næringsstoffer. Så inneholder kremen mineralolje, er det ikke rart at man må smøre og smøre uten langvarig resultat. Løsningen er en håndkrem med vegetabilske fettstoffer som pleier og beskytter, f.eks Terre d’Oc Argan Hand Cream.

Terre d'Oc Argan Hand Cream

.

Kroppen

Det samme prinsippet her som på hendene. Det nytter ikke å smøre seg inn med mineraloljer, også kalt paraffinum liquidum, mineral oil og vaselinum. For å få fuktighet og ordentlig pleie til huden så er det altså vegetabilske oljer og kremer som gjelder. Du finner flere velduftene bodylotions og buttere fra terre d’Oc, se utvalget her. Et bredt utvalg av kroppsoljer fra bl.a Acorelle og Terre d’Oc finner du her. Fra tomtomBABY & tomtomMAMA finner vi spesialtilpassede og trygge kroppspleieprodukter til gravide, nybakte mødre og babyer.

I dusjen benytter du deg av økologisk dusjsåpe eller kroppskrubb som peeler bort døde hudceller og etterlater huden myk. Eksempel på en trygg og parabenfri skrubb er Acorelles Body Scrub. Til daglig kan du bruke en av Acorelles herlige shower gels som er milde for huden. Duften Tea Garden går til både menn og kvinner.

Leggene

Dropp sterke hårfjerningskremer og bruk heller hårfjerningsvoks av økologisk kvalitet. Huden er ekstra mottakelig for stoffer ved hårfjerning og da vil vi unngå de dårlige stoffene som kan gjøre skade for hormonbalansen i kroppen. Acorelle er ledende på økologiske hårfjerningsprodukter og til hårfjerning på leggene anbefales Acorelle Oriental Wax eller kaldvoksstrips klare til bruk.

Ønsker du å bruke høvel så fungerer Terre d’Oc eller Acorelle shower gels utmerket, i stedet for skum med sterke syntetiske parfymestoffer. Ikke glem å smøre inn leggene med en pleiende og parabenfri krem eller olje etterpå.

 

Håper dette ga deg noen gode tips i jungelen av kosmetikk som finnes på markedet. Disse produktene er garantert uten parabener. Er du i tvil om hvilke produkter du skal velge, så bare legg igjen et spørsmål i kommentarfeltet under, eller send en e-post til post@greenspirit.no.

PS: Likte du denne artikkelen? Del den med dine venner på Facebook!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “Økologisk og parabenfritt fra topp til tå

  1. Vi kjenner desverre ikke til noen økologiske alternativer her. Vet at dette også er etterspurt av grønne frisørsalonger. Så la oss håpe det finnes noen dyktige der ute som kan produsere dette asap! 🙂

 1. Takk for informativt innlegg nok en gang :-).. Jeg har et spørsmål. Har dere veganske deodoranter? Jeg elsker jo sei:mei-deodoranten som er vegansk, men den har dere sluttet å føre 🙁

 2. Hei

  Hva med såpe for intimhygiene, tilsvarende f. eks. lactacyd? Kanskje man like greit kan bruke en økologisk dusjsåpe?

  1. Takk for godt innspill! Det har vi desverre ikke i sortimentet vårt i dag. Men dusjsåpene vi har er såpass milde at man også kan bruke de i intimsonen. Ofte er det skummestoffet SLS og syntetisk parfyme i konvensjonelle produkter som skaper irritasjon, og slike stoffer finner man ikke i økologisk sertifiserte produkter.

 3. Da jeg hørte om parabener på radioen her om dagen tok jeg et røsk i skapene på badet må jeg innrømme. Fant en hårspray jeg hadde fått av en venninne som inneholdt hele 6 forskjellige parabener! Panikk! Den gikk rett i søpla. Ønsker meg flere økologiske, veganske og parabenefrie hårprodukter som f.eks hårspray, gele/voks, puddervoks (type dust it), mousse, etc.

  1. Skjellakk er et harpikslignende stoff som lakkskjoldlus utskiller. Er i samme gate som bivoks f.eks. Skjellakk skrapes av barken på trær. Våre produkter er først og fremst økologiske og ikke veganske. Honning, bivoks og skjellakk benyttes i visse tilfeller for å gi en spesifikk virkning hvor dette er det eneste naturlige alternativet fremfor syntetiske stoffer.

   Av og til er det vanskelig å kombinere økologisk og vegansk for produsenter, men stort sett går det fint! 🙂

 4. Flott artikkel!
  Jeg så på en av Acorelles shower gel at den inneholder Ammonium lauryl sulfate (som er det samme som Ammonium laureth sulfate), som er kreftfremkallende (ifølge okobaby.blogg.no og urtekosmetikk.no)
  Noen nettsteder skriver at stoffet/stoffene er ufarlige utdrag a coconut, mens andre sier de er farlige.
  Hvordan skal en vanlig forbruker kunne finne ut av dette?
  Vet dere hva som er sant?

  1. Hei Kaya!

   Først og fremst så er ikke ammonium lauryl sulfate det samme som ammonium laureth sulfate. Ingen av disse ingrediensene er kreftfremkallende, her skulle vi gjerne hatt mer spesifikke kilder enn fra en nettbutikk og en blogg. Nettsteder bør være svært forsiktig med å spre slik alarmerende informasjon uten å vise til dokumentasjon.

   Ammonium lauryl sulfate brukes i såper, sjampoer, dusjgeleer for sine skummende og emulgerende egenskaper. Ammonium lauryl sulfate som benyttes I Acorelles produkter er utvunnet fra coprah olje (kokostre olje) uten petrokjemiske løsemidler. Denne ingrediensen er godkjent av Ecocert, et av de strengeste sertifiseringsorganene for økologisk kosmetikk.

   Eksempler på andre vaskeaktive stoffer er ammonium laureth sulfate, sodium laureth sulfate (disse kan virke irriterende, sensibiliserende og uttørkende på huden) og sodium lauryl sulfate (som er den sterkeste skummestoffet).

   Ammonium lauryl sulfate er en av de mildest vaskeaktiver (som altså ikke må forveksles med ammonium laureth sulfate).

   Ammonium lauryl sulfate er det vaskeaktive stoffet som benyttes i Acorelles dusjsåper. Det finnes enda mildere varianter, men da forsvinner mesteparten av skummeeffekten, noe som mange forbrukere foretrekker. Denne vaskeaktiven er heller ikke så kostbar, og kan dermed gi dusjsåper til en fornuftig pris.

   Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) er et vaskeaktivt stoff som skal skylles av, og som ingrediens i en dusjsåpe er det ikke noen risiko for helseskade så lenge man benytter produktet riktig, altså at man skyller av såpen.

   Denne informasjonen kan bekreftes av produsenten av Acorelles dusjsåper. Håper dette var betryggende.
   Vi vil aldri anbefale kosmetikk som er skadelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.