Helse, Livsstil, Prakisk tips

Unngå influensaen!

Ingenting er mer irriterende enn å nettopp ha begynt i ny jobb eller på skolen for så å få influensa og måtte bli hjemme i en uke. Gode råd til hvordan du unngår influensa er ikke bare gode for akkurat det; det er også råd du burde følge til enhver tid for å gjøre det beste for helsen!

Spis deg mett på antioksidanter
Frukt og grønnsaker som er rike på antioksidanter er den perfekte måten å få et godt immunforsvar på, men det er også en god måte å bli kvitt influensaen hvis du får den. Frukt og grønnsaker med høyt vitamin C-innhold vil spesielt hjelpe mot rennende neser og hoste. Fyll kjøleskapet med brokkoli, kiwi, appelsiner og sitroner!

Tren
Kom deg opp fra sofaen, ta på deg joggeskoene og løp! Ikke bare er trening godt for humøret og kondisjonen; det gjør også at de hvite blodcellene i kroppen (som er kjent for å bekjempe sykdommer), forflytter seg fra organene til blodet.

Praktiser god hygiene
Jevnlig håndvask er den mest effektive måten å unngå influensa på. Spesielt viktig er det etter at du har vært på toalettet, etter at du har nyst eller snytt deg eller etter at du har vært i kontakt med andre som har influensa. Husk også at det er viktig å vaske hendene før du lager eller spiser mat!

Når du er hjemme, unngå deling av håndklær, tannbørster, bestikk og glass, spesielt hvis noen andre i huset har influensa.

Kom deg i seng!
Søvn er viktig i alle sammenhenger, men det er kanskje spesielt viktig å få nok søvn når influensasesongen er rett rundt hjørnet. Søvnmangel kan virkelig svekke immunforsvaret ditt og gjøre deg mer sårbar for sykdommer som influensa, forkjølelse og andre infeksjoner.

Skru av TVen eller PCen minst en halvtime før du skal sove og oppretthold en god døgnrytme – uansett!

Hvil deg
Er du uheldig og får influensa, er det viktig å huske å hvile deg. Ta deg fri fra jobb eller skole, uansett hvor lite du har lyst til å gjøre det. Drikk varme drikker og spis varme supper, og stress ned.

Skrevet av Mays Dakhil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.