Arrangement, Green Spirit

Hva savner du innen øko-kosmetikk?

Ett år er gått siden vi sist besøkte europas største beautymesse i Paris. Mye spennende og nytt har skjedd på ett år – det kan vi konstatere etter to dager tilbakelagt på årets store beautyevent i verdensmetropolen.

Green Spirit besøker europas største beautymesse i Paris.
Green Spirit besøker europas største beautymesse i Paris.

Hva savner DU innen øko-kosmetikk? Vær gjerne spesifikk i din beskrivelse. Kanskje vi akkurat har oppdaget det du er ute etter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “Hva savner du innen øko-kosmetikk?

 1. Hei,
  Jeg har noe jeg savner!
  Jeg har nemlig bestemt meg for å bytte til økologisk sminke. Jeg har tre krav, må kunne bestilles på nett, fargekombinasjonene må være lette å velge mellom, og det må være billig å rask frakt (helst norsk). Etter mye googling og tips endte jeg opp på nettsiden deres. Bestilte hjem foundation, eyeliner og concealer. Jeg hadde gledet meg veeeldig, og tenkte dette skulle bli en fin start på mitt økologiske sminkeliv.

  Dessverre ble jeg skuffa.
  Mineralpudderet synes jeg var veldig mykt og fint, fargen var riktig og det smeltet inn i huden, MEN det var jo så skinnende, altså som en perlemorliknende effekt. Jeg har for flere år siden prøvd ut body shop sitt mineralpudder, og her opplevde jeg på ingen måte noe glinsende effekt…. Kommer derfor til å bestille fra et annet merke når jeg har brukt den opp….
  Så til eyelineren. Jeg bruker eyeliner hver dag, og er avhengig av at den sitter som gull over øyet. Denne ble blass og smittet over på øyet ila dagen… Den uøkologiske fra dior sitter som gull, og da jeg har bestemt meg for å bytte over kan jeg ikke gå tilbake til den.
  Concealeren var helt grei, brukt lite concealer tidligere, så alt var for meg bedre enn ingenting:)

  Derfor håper jeg dere får inn:
  – Eyelinerblyant som sitter bedre (gjerne vannfast)
  – Foundation som ikke er perlemorskinnende, GJERNE flytende:)
  En siste ting:
  Jeg har et pudder fra chanel som jeg alltid har med meg i veska når jeg skal «pudre» neste. Hadde vært SÅ fint å kunne bytte dette til et økologisk alternativ!

  1. Takk for super tilbakemelding, Ingrid!

   Det du må vite når man velger økologisk er at det er en rekke kriterier for innholdet i produktene. Derfor vil økologisk aldri kunne bli helt det samme som konvensjonelle produkter. For at et mineralpudder skal kunne betegnes som økologisk (og ikke bare naturlig), kan det ikke bare inneholde rene naturlige mineraler, det må også inneholde økologisk dyrkede ingredienser. Her er f.eks sheasmør benyttet. Det samme er det med eye liner…. Her benyttes plantefett i stedetfor syntetiske oljer. Syntetiske oljer har den fordel at de er mer stabile i forhold til temperatur. Økologiske vil kunne smelte på huden. Vil bare forklare for deg at det ikke BARE er å produsere et produkt økologisk, dette er en stor utfording for produsentene.

   Vil gjerne tipse deg om den flytende eye lineren fra terre d’Oc. Den sitter som støpt og vil ikke smelte. Men den er ikke vannfast (tror ikke det finnes vannfaste produkter som er økologiske). Dessuten er BB-kremen fra samme merket utrolig fin, og gir ikke den samme finishen som mineralpudderet. Bare et par tips til produkter som allerede finnes, som du kanskje kan bli mer fornøyd med.

   Når det er sagt så er vi som du har lest på søken etter nye gode merker. Det skjer mye i bransjen og det kommer nye ingredienser som kan gjøre sluttproduktene enda bedre. Vi tar med oss dine ønsker videre når vi skal velge nye merker å satse på! 🙂 Håper vi kan oppfylle noen av de!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.