Bli bevisst, Kroppspleie, Mat, Vinter

Kiwi som forkjølelsesdemper

Vi har tidligere skrevet om hvordan du skal unngå influensa og hodepine, men hva med forkjølelse?

Vi går kaldere tider i møte og er du en av de som har for vane å slenge en eske C-vitaminpiller i handlevognen når du er på handletur, kan du med fordel rette blikket mot grøntavdelingen. Der finner du nemlig den notoriske kiwifrukten!

Kiwifrukten er en frukt som går under betegnelsen «supermat». Den er rik på C- og E-vitaminer, folsyre, polyfenoler og karotenoider som er kjent for å styrke immunforsvaret. En vanlig kiwifrukt som du får kjøpt på butikken inneholder mer vitamin C enn appelsiner, paprika, jordbær, brokkoli og ananas!

En enda mer gledelig nyhet er at kroppen opptar C-vitaminet i kiwi fem ganger mer effektivt enn når det kommer fra et kosttilskudd, som for eksempel C-vitaminpiller; det sier new zealandske forskere. De samme forskerne utførte også en studie som observerte effekten av kiwifrukt versus bananer i 32 eldre menneskers (65+) kosthold. Studien viser at de som spiste kiwifrukt regelmessig mens de hadde sår hals kuttet ned sykedagene til 2 dager istedenfor 5.

Ergo: Kiwi er ikke bare godt som tillegg til lunsjen eller som snacks, det er også utrolig godt for helsa (som sikkert ikke er ukjent) og for forebygging av forkjølelse. Er du allerede forkjølet er det heller ikke for sent å hive i seg kiwi; 2 om dagen er nok til å merke en effekt!

God høst!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.