Sjekk holdbarheten på kosmetikkproduktene dine!

fredag 21. februar, 2014 - 1 Kommentar »
Les Mer: Bli bevisst, Innholdsstoffer, Kosmetikk, Skjønnhet, Sminke

Visste du at kosmetikk også kan gå ut på dato, akkurat som melken og kjøttet i ferskvaredisken? All kosmetikk har datomerking, enten med mnd+år eller ved merking om at det holder seg i 6-24 måneder etter at produktet er åpnet.

holdbarhet

Det er ikke direkte farlig å bruke kosmetikk som har gått ut på dato, men du kan risikere at produktet har blitt muggent, eller at det samler seg skadelige bakterier i dem, som igjen kan gi infeksjoner i huden.

De aktive ingrediensene (virkestoffene) i kosmetikken blir også dårligere dess lengre tid det tar fra produksjon til forbruk. Derfor vil jeg helst anbefale deg å følge holdbarhetsanvisningen på produktene.

Ta en tur på badet, eller der hvor du oppbevarer kosmetikken din og sjekk gjennom om du finner dato på produktet. Kast ting som har gått ut. Et lurt tips her kan være å skrive på datoen for når du åpner produktene, slik at du på den måten kan ha lettere kontroll med datostemplingen.

Innholdsstoffer i økologisk kosmetikk

Skrevet av Anita Husevåg

Grønn & Skjønn
Med denne bloggen ønsker vi å inspirere til en økologisk livsstil. Det handler om å ta de gode valgene som gjør deg vakker både på innsiden og utsiden.

Neste Innlegg:
»
Forrige innlegg:
«

Se hva andre skriver!

  1. diana livia sier:

    Ja det er lurt å sjekke datoen på kosmetikken:) finner du den ikke så er det ihvertfall på tide å kaste den:)

Del din tilbakemelding her!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? *

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.