Hudpleie, Økologisk, Pomarium, Produktanbefalinger, Produktomtaler, Produkttips, Skjønnhet, Velvære

Kunsten å rense huden vakker og sunn

Visste du at du har stor innvirkning på hvordan ansiktshudens struktur, klarhet, smidighet og langsiktige helse er basert på hvordan og hvor ofte du renser? Enten du er ung eller gammel, mann eller kvinne, kan du gjøre huden din en stor tjeneste ved riktig rensing.

Rensing er uten tvil den viktigste delen av den grunnleggende hudpleierutinen. Å slurve unna renserutinen er ingen god idé. Riktig rensing fjerner døde hudceller, skitt, støv, smuss, talg, sminke og bakterier, og frigjør porene slik at huden er i stand til å puste. Rensing hjelper også sirkulasjonen og forbereder huden til å ta i mot næring fra de påfølgende produktene. Det nytter ikke om du har de beste hudkremene i verden, om du ikke renser huden først.

For å minimere risikoen for rynker bør du alltid være bevisst på hvordan du berører ansiktet ditt. Når du renser ansiktet, unngå å skrubbe. Harde eller kraftige bevegelser og berøringer kan strekke og dra i huden på en ugunstig måte. Når du tørker ansiktet så klapp det tørt, ikke gni.

Ti steg til en god og riktig renserutine

1. Rens huden to ganger om dagen, morgen og kveld. Har du utsatt huden din for mye støv og skitt bør du rense huden ekstra. Men rensing altfor ofte anbefales ikke da det vil fjerne hudens naturlige oljer.

Det er viktig med en regelmessig renserutine. Slurving kan medføre tilstoppede porer og utbrudd. I løpet av natten jobber huden og skiller ut avfallsstoffer. Derfor er rens like viktig om morgenen som om kvelden. Og uansett om man bruker sminke eller ikke.

Pomarium Multisensorial Cleansing Gel 125ml

2. Det er ikke tilstrekkelig å rense huden med bare vann. For å løse opp talg og fett må det til et renseprodukt. Velg et mildt renseprodukt. Ansiktsrensen fra Pomarium, Pomarium Multisensorial Cleansing Gel er en rens som passer alle hudtyper og er mild og effektiv. Konsistensen er først som en gel når den masseres over huden, og blir til en lett melk når vann tilføres. Dette produktet er selvsagt økologisk og inneholder ikke skummestoffer, og heller ikke parabener etc. Etter at huden er renset, ton ansiktet med Pomarium Micellar Cleansing Water for et strålende resultat.

Det nylanserte merket S5 tilbyr to ulike ansiktsrenser, en for kombinasjonshud, fet og sensitiv hud, og en for normal til tørr hud. S5 NEUTRALISE CLEANSER er en mild oljefri rens som lindrer irritert hud, mens S5 NOURISH CLEANSER har både mykgjørende og fuktighetsgivende egenskaper for normal til tørr hud. Begge er økologiske og tar vare på huden samtidig som den renses fri for smuss og urenheter.

Bruk aldri såpe som ikke er ment for nettopp ansiktet, og styr unna tonere med alkohol, de blir for sterke, og tørker og skader huden over tid. Selv om renseproduktet er et produkt som skylles av bør dette være av god kvalitet. Ellers kommer ikke de påfølgende produktene til sin rett.

3. Rens alltid med lunkent vann. Varmt vann tørker og skader huden over tid, og kaldt vann vil ikke oppløse og ta bort fett og smuss.

4. Å benytte svamp eller vaskeklut er ikke nødvendig. Fingertuppene gjør minst en like god jobb. Men hvis du bruker svamp eller vaskeklut, sørg for at de er rene og myke.

5. Vask hendene grundig før du renser ansiktet ditt, ellers vil du arbeide inn smuss i porene. Bruk hårbånd eller hårstrikk for å sikre at håret er vekk fra ansiktet.

6. Start med å fukte ansikt og hals med lunkent vann.

7. Påfør rensen med fingertuppene (eller en myk svamp) med milde sirkulære oppover bevegelser. Den lette massasjen er nok til å forbedre sirkulasjonen og løsner skitt og døde hudceller. Ikke skrubb for mye og vær ekstra ømfintlig med den delikate huden rundt øynene. For mye skrubbing vil strekke huden og irriterer den.

8. Skyll med masse lunkent vann. Ikke glem å skylle av renser fra halsen og hårfestet. Rester av rensen kan tette porene og tiltrekke skitt. Bruker du mye makeup, rens huden to ganger.

9. Tørk forsiktig av med et mykt håndkle. Ikke skrubb eller dra håndkle langs huden.

10. Nå som huden er mottakelig følg umiddelbart med toner, serum og fuktighetskrem tilpasset din hudtype for å gi fuktighet og næring.

Hvor mye vekt legger du på renserutinen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 thoughts on “Kunsten å rense huden vakker og sunn

  1. Takk for god artikkel. Har alltid renset huden kun en gang pr døgn, men ser dere anbefaler morgen og kveld. Kan hende jeg bør rense huden 2 ganger som dere skriver.

  2. det er vel ca akkurat slik jeg gjør det 🙂 men bruker ikke ansiktsvann, hvor nødvendig er det egentlig? har pratet med div hudpleiere som sier at det MÅ jeg bruke, men de vil jo selge produktene sine så jeg vet ikke hvor ærlige de har vært hehe^^

    1. Ansiktsvann eller toner er ikke et must, men det har en veldig positiv effekt. Det fjerner eventuelle makeuprester og rester fra renseproduktet, og det lukker porene. Alternativt kan man rense to ganger og skylle med mye vann, og avslutte med kaldt vann. Rensevannet vi nevner i artikkelen over har mange fordeler, og inneholder dessuten pleiende stoffer slik som eplevann og hyaluronsyre. Man MÅ ikke, men det føles godt for både deg og huden! 🙂

      PS: Rensevann gjør det dessuten lettere å rense huden på hals og bryst. Her er det litt vanskelig å skylle med vann dersom man ikke står i dusjen. Å rense hals og brystparti er også viktig, men blir ofte glemt!

  3. Jeg har hørt noe om at Vann kan virke uttørrende på huden (vet ikke helt hvorfor og hvor mye hold det er I dette) og at om man har sensitiv hud bør man holde seg til renser som kan fjernes uten vann. Er dette noe som stemmer?

    1. Varmt vann og sterk såpe kan virke uttørrende, ja, og spesielt hvis man ikke erstatter «oljetapet» med en god fuktighetskrem etterpå. Alle ansiktsrensene du kan finne på http://www.greenspirit.no er spesielt milde og vil ikke strippe huden for fukt. Anbefaler spesielt Pomariums rensegel, og at du alltid bruker en god fuktighetskrem etter rensen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva blir? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Varsle meg om nye kommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å legge inn en kommentar selv.